Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιτούδης: «Είμαστε η… Σταχτοπούτα του τουρνουά, να μείνουμε ταπεινοί»

Η εθνική ομάδα έκανε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα, καθώς επικράτησε της Ιορδανίας με 92-71 στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνιση όλων των παιδιών, ενώ αναφέρθηκε τόσο στην απώλεια του Ντίνου Μήτογλου όσο και στο επόμενο παιχνίδι με τις ΗΠΑ.

“Δεν ξέρω αν είναι η πιο πολύτιμη νίκη. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι κερδίσαμε. Όλοι πρόσφεραν, όλα τα παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλους. Ήμασταν πολύ πιο ουσιαστικοί. Είχαμε έξτρα κορμιά στα ριμπάουντ και οι περισσότερες φάσεις διεκδικήθηκαν από τα παιδιά. Στο 3ο δεκάλεπτο βγήκε ο Τζέφερσον και εμείς χαλαρώσαμε λίγο. Δεν ήμασταν πιεστικοί τότε. Η νίκη ήρθε μέσα από την άμυνα”, δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: “Η απώλεια του Ντίνου (Μήτογλου) είναι πολύ σημαντική. Κι αυτός εδώ θα ήθελε να είναι. Όλοι οι αθλητές το είπαν στα αποδυτήρια ότι θα παίξουν έξτρα για να καλύψουν αυτό το σημαντικό κενό. Είναι καλό το ξεκίνημα, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτούμε, αυτό είναι το χειρότερο. Πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση και να δούμε τους στόχους για τα επόμενα ματς που έχουμε. Είμαστε η “Σταχτοπούτα”, μαθαίνουμε ο καθένας μας. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τα υπόλοιπα ματς”.

Για το παιχνίδι με τις ΗΠΑ: “Οι ΗΠΑ είναι το απόλυτο φαβορί. Έχουν πολύ λιγότερες αδυναμίες απ’ ό,τι δυνατότητες. Πρέπει να δούμε πώς θα τους διαχειριστούμε”.

Αργότερα, δήλωσε στη Nova: “Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την αφοσίωση, την προσπάθεια όλων και φυσικά για τη νίκη. Αρχίσαμε όχι καλά, αλλά στη συνέχεια πήραμε την ώθηση που θέλαμε από τη σκληράδα που βγάλαμε. Πήραμε μια διαφορά που μας έδειξε πώς πρέπει να παίζουμε. Οδηγήσαμε σε αρκετά λάθη τους αντιπάλους στο διάστημα αυτό και πήραμε τα ριμπάουντ. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ και δεχτήκαμε 27 πόντους. Όμως, στο τέλος παίξαμε έξυπνα και με τη νοοτροπία που έπρεπε. Είχαμε μια καλή πρεμιέρα, όλοι είχαν συνεισφορά και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στα δύο επόμενα παιχνίδια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας και τα ΜΜΕ που ήρθαν ως εδώ για να βοηθήσουν την ομάδα μας”.

Ο προπονητής της Εθνικής πρόσθεσε: “Η Ιορδανία έβαλε κάποια τρίποντα και επέστρεψε στο ματς. Έχουν κάποιες αρετές, αλλά είχαμε 17 επιθετικά ριμπάουντ. Ο Λαρεντζάκης ήταν πρώτος σκόρερ σήμερα, αλλά αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Αυτό λέει πολλά για την ομάδα μας. Ο καθένας πρέπει είναι χαρούμενος με τον ρόλο που έχει κι αυτό είναι σημαντικό σε αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε”.

Για το ματς με τις ΗΠΑ που ακολουθεί, είπε: “Απέναντι στις ΗΠΑ περιμένω φυσικά ένα πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια εξαιρετική ομάδα, παίζει καταπληκτικό μπάσκετ και έχουν φτιάξει ένα σπουδαίο ρόστερ που όμως αποδίδει πολύ καλά αμυντικά. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα από αυτό το ματς. Έχουν πολλές αρετές και θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να τους αντιμετωπίσουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ