Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Αλμέιδα για το ματς με τον Πανσερραϊκό, η αποστολή της «Ένωσης» (ΦΩΤΟ)

Η ρεβάνς με την Αντβέρπ την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί να περιμένει. Σαφώς και η πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League είναι τεράστια και αποτελεί τον πολύ μεγάλο στόχο όλων στην ΑΕΚ, ωστόσο πριν από αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πανσερραϊκό στην «Opap Arena». Είναι μονόδρομος άλλωστε η διατήρηση της κορυφής, την οποία οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν απολύτως δίκαια την περσινή σεζόν, φτάνοντας στη συνέχεια σε ένα ονειρικό νταμπλ. Γιατί η ΑΕΚ κάθε χρόνο πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το ματς της πρεμιέρας της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα απέναντι στην ομάδα των Σερρών θέλει μεγάλη προσοχή. Διότι πολύ εύκολα το μυαλό μπορεί να πάει από μόνο του παρακάτω στο κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς για τη συμμετοχή στα αστέρια των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πρώτα λοιπόν θα πρέπει να γίνει η δουλειά απέναντι στον Πανσερραϊκό και το ξεκίνημα με το… δεξί.

Ο Ματίας Αλμέιδα προσανατολίζεται σε εκτεταμένο rotation για τον αγώνα πρωταθλήματος. Όχι φυσικά γιατί το θεωρεί εύκολο, αλλά τη φετινή σεζόν ήταν αναμενόμενο με το βάθος και την ποιότητα του ρόστερ που διαθέτει να προχωράει σε τέτοιες κινήσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών ματς. Ειδικά τώρα με τις συνεχόμενες και σημαντικές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε η ΑΕΚ έχει διαμορφώσει ένα ρόστερ που διαθέτει σχεδόν δύο ισάξιες μονάδες σε κάθε θέση. Πέρα από τους τιμωρημένους Πόνσε και Ρότα και τον τραυματία Λιβάι Γκαρσία που κάνει αγώνα δρόμου και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για να προλάβει τη ρεβάνς με την Αντβέρπ, εκτός έμειναν επίσης ο Στάνκοβιτς που είχε ενοχλήσεις πριν το ματς στην Αμβέρσα και δεν προπονείται ακόμα κανονικά και οι Χατζισαφί, Βίντα, Άμραμπατ και Τσούμπερ για λόγους ξεκούρασης. Έτσι στην αποστολή που ανακοινώθηκε βρίσκονται για πρώτη φορά οι Πήλιος, Ραντόνια, Χρυσόπουλος, Ρόκσον, Λαμαράνα και Ζίνι.

Όπως γίνεται αντιληπτό στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στην Αμβέρσα, ο Αλμέιδα αναμένεται να έχει πολλά νέα πρόσωπα. Μια εκτίμηση για το αρχικό σχήμα μπορεί να είναι με τον Αθανασιάδη στην εστία, τους Μοχαμάντι, Μουκουντί, Μήτογλου και Σιντιμπέ στην τετράδα της άμυνας, τους Γαλανόπουλο και Γιόνσον ή Σιμάνσκι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Πισάρο και Ελίασον στις δύο πλευρές και τον Μάνταλο πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ, ενώ υπάρχει φυσικά και ο Αραούχο για τις θέσεις στην επίθεση σε περίπτωση που ο Αλμέιδα έκρινε ότι ο «Τσίνο» θα μπορούσε να ξεκινήσει.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το εντός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό: Αθανασιάδης, Γκίνης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Πήλιος, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Ραντόνια, Χρυσόπουλος, Ρόκσον, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Λαμαράνα, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ