Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mundobasket 2023: «Περίπατος» για τη Λιθουανία κόντρα στην Αίγυπτο

Άνετη πρεμιέρα στο MundoBasket 2023 είχε η Λιθουανία απέναντι στην Αίγυπτο, με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας να συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη της πρώτης νίκης με 93-67.

Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις ήταν κυρίαρχη από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, με το 26-12 του πρώτου δεκαλέπτου να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες πίσω από την γραμμή των 6μ75 στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού και στόχευσαν να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι, για να βρουν σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έμοιαζε να έχει κριθεί και η διαφορά μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Τελικό σκορ το 67-93, με τους Λιθουανούς να πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη στον τέταρτο όμιλο. Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος όμιλος διασταυρώνεται με εκείνον της Ελλάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Βαλαντσιούνας ήταν κυρίαρχος τόσο στον τομέα του σκοραρίσματος όσο και σε εκείνον των ριμπάουντ, καθώς πέτυχε νταμπλ -νταμπλ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης αναφορικά με την παραγωγικότητα ήταν και ο Μαργκίρις Νορμάντας με 18 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-26, 34-46, 53-70, 67-93.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ