Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασταμάτητη η Εθνική, επικράτησε 3-1 του Πουέρτο Ρίκο

Η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να κερδίσει, ακόμα και χωρίς τον Δημήτρη Τζούριτς (ταλαιπωρείται από ίωση) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Πουέρτο Ρίκο στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου της στην τρίτη κατηγορία του World League για το δεύτερο τουρνουά, στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο», με 3-1 στα σετ. Τέταρτη συνολικά νίκη στη διοργάνωση για τη «γαλανόλευκη».

Η ομάδα του Σωτήρη Δρίτσα, με νίκη κόντρα στο Κατάρ, το Σάββατο (25/6), θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο final 4 της Γερμανίας.

Στο πρώτο σετ, η ελληνική ομάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ξεκίνησε δυνατά, και με την αρωγή του κόσμου, έφτασε με όμορφο και επιθετικό βόλεϊ, σε ένα εύκολο 25-17.

Ομοίως και στο δεύτερο σετ. Τα εξαιρετικά σερβίς των Ελλήνων, αποδιοργάνωναν της πουερτορικάνικες επιθέσεις, με αποτέλεσμα το 2-0 να γίνει εξίσου εύκολα και μάλιστα, με το ίδιο σκορ (25-17).

Από το τρίτο σετ και μετά, ουσιαστικά, είδαμε ένα άλλο παιχνίδι. Οι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας είδαν να τους… βγαίνουν όσα επιχειρούσαν, κατάφεραν να περάσουν μπροστά και να κερδίσουν δίκαια το σετ με 27-19, παρά το γεγονός ότι δύο φορές, η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, αλλά έχασε και τα δύο ματς μπολ που είχε (26-25 και 27-26).

Το τέταρτο σετ ήταν επίσης ντέρμπι. Εκεί, ο Δρίτσας επιστράτευσε τον πρωτοψάλτη, του οποίου η παρουσία στο ματς αποδείχτηκε καταλυτική, αφού μέχρι τότε, στην αρχή του σετ, το μομέντουμ ανήκε στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο έφτασε να προηγείται μέχρι και με τρεις (5-8). Η ελληνική ομάδα από τότε και μετά φαινόταν να ελέγχει το σετ και να βαδίζει στα «χνάρια» των πρώτων δύο, έχοντας προβάδισμα μέχρι και τεσσάρων πόντων (17-13). Παρ’ όλα αυτά, οι Πορτορικάνοι πλησίασαν, αλλά δεν μπόρεσαν παρά να ισοφαρίσουν απλά το σετ σε κάποιες περιπτώσεις. Η ελληνική ομάδα κέρδισε και το τέταρτο σετ, με 26-24, παίρνοντας μία υπερπολύτιμη «καθαρή» νίκη εν όψει της συνέχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ