Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Σινσινάτι: Πρόκριση με δύσκολη ανατροπή για Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στις νίκες, μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό της από το Μόντρεαλ την περασμένη εβδομάδα, αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Σοράνα Κιρστέα επικρατώντας με 2-6, 6-3, 7-5 μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά. 

 

Η Σάκκαρη, αν και αιφνιδιάστηκε από το πολύ καλό ξεκίνημα της Κιρστέα, η οποία κατέκτησε τα πρώτα 4 games, σπάζοντας δύο φορές το service της Νο8 του κόσμου (4-0), στη συνέχεια άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει ρυθμό “γεμίζοντας” τα service-games της Ρουμάνας, η οποία κατέκτησε το 1ο set με 6-2.

Στο 2ο set ήταν η σειρά της Σάκκαρη να πάρει προβάδισμα με 4-0 βρίσκοντας 2 break, με την Κιρστέα να παίρνει πίσω και τα 2 break, μειώνοντας σε 4-3, αλλά η Σάκκαρη με νέο break έκανε το 5-3 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set. 

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε 9,5 λεπτά για να σβήσει 5 break-points της Κιρστέα και μετά από 2 set-points να φτάσει στο 6-3 και στο 1-1. 

Στο decider set η Σάκκαρη απείλησε δύο φορές με break στο 1ο και το 9ο game, αλλά και τις δύο φορές η Κιρστέα είχε απάντηση. Ωστόσο, εκεί που η Ρουμάνα δεν μπόρεσε να απαντήσει ήταν στο καθοριστικό 11ο game όπου κατάφερε να βρει το break παίρνοντας προβάδισμα με 6-5, για να κλείσει το ματς λίγο αργότερα με 7-5 εξασφαλίζοντας τη δύσκολη πρόκριση για τη φάση των “16”.

Στον επόμενο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει είτε την Πέτρα Μάρτιτς, είτε την Καρολίνα Μούχοβα για μια θέση στα προημιτελικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ