Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Απόπειρα εμπρησμού σε δάσος, προσήχθη ύποπτος -Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

Απόπειρα εμπρησμού «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία. Σύμφωνα μάλιστα με το ilialive, ο φερόμενος ως ύποπτος για εμπρησμό έχει προσαχθεί από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία όπου τα πύρινα μέτωπα ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο με τις φλόγες να απειλούν πλέον και σπίτια.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η πύρινη λαίλαπα βρίσκεται 800 μόνο μέτρα από τα σπίτια στην Παλιοβαρβασαινα ενώ χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να κινηθούν προς Αρχαία Ολυμπία.

Το μήνυμα αφορά τους κατοίκους σε Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ