Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ναϊνγκολ…άρα και αντίο Ζλάταν

Τη νίκη πάση θυσία ήθελε η Σουηδία στο παιχνίδι με το Βέλγιο, ώστε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro, αλλά και για να μην τελειώσει άδοξα η καριέρα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τα χρώματα της πατρίδας του.

Όμως, ο Ράτζα Ναϊνγκολάν είχε άλλα σχέδια, σκόραρε ένα απίστευτο γκολ, έστειλε την ομάδα του πανηγυρικά στους «16» και τον Ζλάταν στη… σύνταξη.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στο Βέλγιο στο 3′ όταν Κέβιν Ντε Μπρούιν έστρωσε στον Βίτσελ, αυτός έκανε το μονοκόμματο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 5′ οι Σουηδοί απάντησαν με τον Μπεργκ όταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού εκείνος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κουρτουά απόκρουσε

Στο 25′ οι Βέλγοι απείλησαν εκ νέου όταν ο Αζάρ έπαιξε το ένα δύο με τον Λουκάκου και εν συνεχεία στρώνει στον Ντε Μπρούιν, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Ίσακσον μπλόκαρε τη μπάλα. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και αυτό το όφειλε περισσότερο στους παίκτες του Βελγίου και όχι τόσο σε εκείνους της Σουηδίας που όταν είχαν την κατοχή της μπάλας προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές και αργή κυκλοφορία να «παγώσουν» το ρυθμό ή να βρουν το κεφάλι του Ζλάταν.

Σε αντίθεση με τους «κόκκινους διαβόλους» που έδειχναν να έχουν περισσότερη όρεξη και φρεσκάδα στα πόδια τους, αλλά και στο μυαλό τους, ώστε να πάρουν αυτό που χρειάζονταν για να βρίσκονται στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Στο 73′ ο Λουκάκου βγήκε τετ-α-τετ με τον Ίσακσον, αλλά νικήθηκε, ενώ στο 74′ πέτυχε γκολ, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 76′ ο Ιμπραΐμοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα 30 μέτρα όμως η μπάλα πέρασε για λίγο έξω. Ωστόσο, μετά από πολλές φάσεις η ευκαιρία για το Βέλγιο να πανηγυρίσει είχε έρθει στο 84′ όταν η… σουτάρα του Ναϊνγκολάν (και ενώ βρήκε σε σώμα) κατέληξε στα δίχτυα του Ίσακσον.

Η Σουηδία δύο λεπτά αργότερα παραλίγο να κάνει το 1-1 όμως η προσπάθεια του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν ήταν επιτυχής. Ο 35χρονος στράικερ κατέβασε την μπάλα με το στήθος και στην συνέχεια σούταρε, αλλά, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με αποτέλεσμα εκείνος να φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας.

Οι συνθέσεις: 

Σουηδία (Έρικ Χάμρεν, 4-4-2): Ίσακσον, Λίντελοφ, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Όλσον, Εκντάλ, Κάλστρομ, Λάρσον (70’ Ντουρμάζ), Φόρσμπεργκ (82’ Τζενγκίν), Ιμπραΐμοβιτς, Μπεργκ (63’ Γκουιντέτι). 

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μουνιέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Καράσκο (71’ Μέρτενς), Ντε Μπρούινε, Αζάρ (90’+3’ Οριγκί), Λουκάκου (87’ Μπεντέκε). 

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:
1. Ιταλία 6
2. Βέλγιο 6
3. Ιρλανδία 4
4. Σουηδία 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ