Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιώτα Γιάννα: Σήμερα η κηδεία της τραγουδίστριας με τη φυσαρμόνικα

«Έφυγε» από τη ζωή την Τετάρτη 5 Ιουλίου η Ελληνίδα γιαγιά της ροκ, Γιώτα Γιάννα σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το τελευταίο αντίο στην τραγουδίστρια θα πουν φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες σήμερα Παρασκευή 7/7, στις 11:30 στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.

Την ανακοίνωση για το γεγονός έκανε η επίσημη σελίδα της τραγουδίστριας στο Facebook.

Γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα, στους Αμπελόκηπους, όπου και κατοικούσε μέχρι σήμερα. Ο πατέρας της είχε καταγωγή από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Η μάνα της ήταν Μικρασιάτισσα και πέθανε σε νεαρή ηλικία και η Γιάννα μεγάλωσε με τον πατέρα της, ο οποίος ήταν αυτοκινητιστής. Ο ένας από τους δύο αδελφούς της, ο Δημήτρης, σκοτώθηκε το 1974 κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Έχει τραγουδήσει σε κέντρα της Αθήνας ερμηνεύοντας κομμάτια που έγιναν γνωστά από άλλους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές, όπως η Μαρινέλλα, ο Πουλόπουλος, ο Νταλάρας, η Δούκισσα, ο Βοσκόπουλος. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως με τους Σοφία Βέμπο, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Ρίτα Σακελλαρίου, Άννα Βίσση, Καίτη Γκρέϋ, Γιώτα Λύδια, Μπέμπα Μπλανς και πολλούς άλλους.

Την έχουν χαρακτηρίσει «η Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν», «η Πασιονάρια της Λαϊκής Πίστας» (κατά τον Μάνο Χατζιδάκι και όχι της «Εθνικής Οδού» όπως λανθασμένα έχει γραφτεί), ερμηνεύτρια που «αρπάζει το τραγούδι απʼ τα μαλλιά και το κάνει ολοδικό της» (σύμφωνα με τη Λένα Πλάτωνος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ