Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιάννης: «Η Εθνική είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε πως «η Εθνική είναι πάνω από οτιδήποτε» και τόνισε πως θέλει να μιμηθεί τα κατορθώματα του Γκάλη και του Γιαννάκη.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Goal», ο 21χρονος φόργουορντ δήλωσε απόλυτα έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη και αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία που έχει για εκείνον η παρουσία του στην Εθνική ομάδα. Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός πως βρίσκεται ξανά στο ίδιο παρκέ με τον Θανάση και επεσήμανε πως θέλει τίτλους και στο ΝΒΑ και με την Εθνική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

Για το αν είναι έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο: «Γι’ αυτό ακριβώς δουλεύω. Το θέλω και νιώθω έτοιμος. Γνωρίζω όμως ότι θα είναι δύσκολο. Στους Μπακς όσο ηγετικός κι αν ήταν ο ρόλος μου στην ομάδα, στην Εθνική είναι διαφορετικά. Εδώ υπάρχουν πολλοί ηγέτες που μπορούν να βγουν μπροστά. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να κάνω την ομάδα και τα παιδιά καλύτερους. Το σημαντικό είναι ότι μπόρεσα και τους έπεισα για να είμαι παρών στην εθνική ομάδα. Είναι κάτι που το ήθελα πολύ και χάρηκα πολύ που τα κατάφερα. Ηταν πολύ σημαντικό καλοκαίρι για την Εθνική…».

Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική είναι η πατρίδα μου. Οταν φοράω τη φανέλα, εκπροσωπώ όλη την Ελλάδα. Η Εθνική είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Από μικρό παιδί ήθελα να παίξω και να μιμηθώ και εγώ αυτούς που έβλεπα. Κάθομαι και βλέπω βίντεο με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τους παίκτες που ήταν αργότερα και όλα όσα είχαν καταφέρει… Πραγματικά είναι μοναδικό να αποτελείς μέρος της Εθνικής».

Για το αν επηρεάζεται από όσα γράφονται: «Προσπαθώ να μένω προσγειωμένος και με χαμηλά το κεφάλι. Να συνεχίζω να δουλεύω γιατί ξέρω ότι όλο αυτό δημιουργήθηκε με δουλειά. Δεν ήρθε από μόνο του. Εγώ από την πλευρά μου θα συνεχίσω να δουλεύω και μόνο έτσι θα γίνομαι καλύτερος» 

Για το γεγονός πως θα είναι ξανά συμπαίκτης με τον αδερφό του, Θανάση: «Ξέρεις, είναι κάτι που ονειρευόμασταν από μικροί. Να είμαστε συμπαίκτες στην εθνική ομάδα! Πραγματικά θα είναι όνειρο να προκριθούμε στο Ρίο και να είμαστε και οι δύο στη 12άδα. Στόχος μας στο Τορίνο είναι να σημειώσουμε τέσσερις νίκες στα τέσσερα ματς που θα δώσουμε, ώστε στη συνέχεια να εκπροσωπήσουμε την πατρίδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για τους τελικούς του ΝΒΑ: «Οι Καβαλίερς το πήραν πολύ δίκαια. Το άξιζε ο ΛεΜπρον και μάλιστα με το παραπάνω. Ο άνθρωπος έκανε τα πάντα. Εκανε τους παίκτες του καλύτερους. Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και γι’ αυτόν τον λόγο πίστευα ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να το γυρίσει από το 1-3. Μακάρι να είμαι και εγώ εκεί του χρόνου. Γι’ αυτό παίζουμε. Θέλουμε να κυνηγήσουμε το όνειρο στο Μιλγουόκι και μακάρι να τα καταφέρουμε. Σίγουρα θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο. Θέλω πολύ να φέρω και με την Εθνική έναν τίτλο. Μακάρι να τα καταφέρουμε κάποια στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ