Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Εξέθεσε» ΑΕΚ ο Κουτσιαύτης για τη διαιτησία στο ντέρμπι της Λεωφόρου – Τι είπε για το clasico της Θεσσαλονίκης

Τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ανέλυσε στην εκπομπή του Open, «Τotal Football», ο Αριστομένης Κουτσιαύτης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρώην διαιτητής, η Ένωση θα έπρεπε να έχει τελειώσει το ματς με 9 παίκτες, καθώς ο Μουκουντί θα έπρεπε σε δύο περιπτώσεις να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ υποστήριξε ότι θα έπρεπε να αποβληθεί και ο Βίντα για φάουλ στον Τσόκαϊ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κουτσιαύτης:

«Κίτρινη κάρτα έπρεπε να πάρει ο Μπερνάρ για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα στον Ρότα, την οποία ο διαιτητής δεν έδωσε. Δεν υπάρχει κόκκινη κάρτα σε αυτή τη φάση, είναι κίτρινη η οποία δεν δόθηκε, όπως και το φάουλ.

Θα έπρεπε να δώσει δεύτερη κίτρινη στον Μουκουντί για φάουλ στον Σπόραρ. Είναι κίτρινη γιατί σταματά μία υποσχόμενη επίθεση. Το ίδιο και στην άλλη φάση που «φωνάζει» ο Παναθηναϊκός. Έπρεπε να δώσει ξανά δεύτερη κίτρινη στον Μουκουντί για φάουλ στον Ιωαννίδη, γιατί σταματά υποσχόμενη επίθεση.

Ο διαιτητής έχασε και κάρτες του Παναθηναϊκού, αλλά δεν ήταν σε κάποια φάση για δεύτερη κίτρινη και αποβολή.

Στο φάουλ του Βίντα στον Τσόκαϊ είναι κίτρινη κάρτα, είναι κι αυτή και υποσχόμενη επίθεση και θα ήταν επίσης δεύτερη κίτρινη για παίκτη της ΑΕΚ. Θα έπρεπε να αποβληθεί δηλαδή ο αμυντικός της ΑΕΚ».

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΟΚ-Άρης, κατά τον Κουτσιαύτη ο διαιτητής Αγκάγεφ από το Αζερμπαϊτζάν ορθώς δεν έδωσε πέναλτι στη φάση του Κουλιεράκη με τον Ματέο Γκαρσία.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι: «Είναι διεκδίκηση, υπάρχει στιγμιαίο κράτημα, ο παίκτης του Άρη βρέθηκε εύκολα κάτω, σωστή απόφαση του διαιτητή να συνεχιστεί το παιχνίδι».

Για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ, είπε: «Κοντά στη φάση ο διαιτητής, σωστή η απόφασή του να δώσει το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ