Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιστιοπλοΐα: Η Γκίκα κλέβει την παράσταση στην Ισπανία

Η Ερμιόνη Γκίκα συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Youth της κατηγορίας ILCA 4 που διεξάγεται στο Καντίθ της Ισπανίας.

Μετά και την 6η ιστιοδρομία η Ελληνίδα ιστιοπλόος είναι 2η στη γενική κατάταξη των 166 σκαφών, αλλά και στα U16 με 26 βαθμούς. Οι θέσεις της  είναι 1, 7, 2, 6, 10 και 10.

Πολύ καλά πάει και η Θεοδώρα Δαφερέρα η οποία είναι 8η με 51 βαθμούς. Στην 13η θέση βρίσκεται η Μαρία Ελένη Καλακώνα με 63β. και στην 16η η Τατιανή Μπουγιατιώτη με 70 βαθμούς.

Στα αγόρια έχουν γίνει 7 ιστιοδρομίες και καλή εμφάνιση πραγματοποιεί ο Θεόφιλος Στυλίδης ο οποίος είναι 13ος με 51 βαθμούς. Στην 18η θέση είναι ο Βασίλης Κουκούδης με 61β., στην 21η ο Αλέξανδρος Κυφίδης με 70 βαθμούς και στην 25η ο Νικόλαος Νεκτάριος Προκοπίου με 80 βαθμούς.

                                                 ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΠΤΙΜΙΣΤ U13 ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Καλαμάτα το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Οπτιμιστ U13. Διοργανωτής είναι ο Ν.Α.Σ. Καλαμάτας «ο Αίολος».

Στα αγόρια συμμετέχουν 188 σκάφη και μετά τις πρώτες 4 ιστιοδρομίες προηγείται ο Οδυσσέας Δέτσης του Ι.Ο.Π με 3 βαθμούς. Ακολουθούν ο Αγης-Χρήστος Αγγελόπουλος του ίδιου ομίλου με 4β. και ο Αλέξανδρος Πάλλης του Ν.Ο. Καλαμακίου με 5 βαθμούς.

Στα κορίτσια τρέχουν 88 σκάφη και μετά από 3 κούρσες στην πρώτη θέση είναι η Αλεξάνδρα Λάγιου του Ν.Ο.Π. Φαλήρου με 6 βαθμούς. Δεύτερη είναι η Ασημίνα – Ελένη Παπαδοπούλου του Ι.Ο.Π. με 9β. και τρίτη η Βεσελίνα Τρόσκου του Ν.Ο Καλαμακίου με 13 βαθμούς.

Από σήμερα οι νεαροί ιστιοπλόοι έχουν χωριστεί στον χρυσό και τον αργυρό στόλο και αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το 50% των αθλητών στον χρυσό στόλο είναι από την Περιφέρεια!

 Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κερδίζει το στοίχημα ρίχνοντας το βάρος της στον τομέα της Ανάπτυξης στους ομίλους της Περιφέρειας. Τα συνεχή καμπ, οι προπονήσεις με τις πιο νέες και σύγχρονες μεθόδους και οι πιο ανταγωνιστικές διοργανώσεις  αναδεικνύουν όλο και περισσότερα ταλέντα τα οποία δείχνουν τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο στο άθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ