Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ και κατέκτησε το Λιγκ Καπ Βόλεϊ κόντρα στον Ολυμπιακό!

Σε ένα ματς θρίλερ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει μυθική ανατροπή και να κατακτήσει στο τάι μπρέικ το δεύτερο διαδοχικό και τρίτο συνολικά Λιγκ Καπ στην ιστορία του απέναντι στον Ολυμπιακό (3-2).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να συμβαδίζουν στο πρώτο σετ στην ισοπαλία μέχρι το 6-6. Ο Ιντάλγκο ωστόσο πήρε το… όπλο του και μετά τον πόντο του Παγένκ για το 6-7 μέτρησε τρεις διαδοχικούς άσσους κάνοντας το ματς 6-10 και δίνοντας «μαξιλαράκι» ασφαλείας στον Ολυμπιακό. Από εκεί και μετά ο Ερνάντες με τον Παγένκ και ο Κόβαρ με τον Ιντάλγκο έδωσαν μάχες πάνω από το φιλέ με την «πράσινη» υποδοχή να προδίδεται από τα λάθη της. Στο κρισιμότερο σημείο ο Παγένκ έκανε τρομερό μπλοκ στον Ερνάντες και έδωσε ξανά στους «ερυθρόλευκους» αέρα τριών πόντων (20-23). Στη συνέχεια ο Κουβανός διαγώνιος του Παναθηναϊκού έστειλε την μπάλα με σερβίς στο φιλέ και «έδωσε» το σετ στον Ολυμπιακό με 22-25.

Συναρπαστική ήταν η εκκίνηση στο δεύτερο σετ με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις στο οργανωτικό παιχνίδι των παικτών του Ολυμπιακού και να παίρνει πόντους από τρία διαδοχικά μπλοκ για το 6-3, αναγκάζοντας τον Τζουλιάνι σε τάιμ άουτ. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απαντήσεις με τον άσσο του Στερν και το καρφί στην ευθεία του Ιντάλγκο παίρνει προβάδισμα στον πόντο. Ωστόσο, οι «πράσινοι» πάτησαν το γκάζι και κατάφεραν με τον Ερνάντες να πάρουν το μεγαλύτερο προβάδισμα στο ματς για το 15-11 ενώ στη συνέχεια ο Ράνγκελ με τον Φράγκο «εκτόξευσαν» τα επίπεδα του σκορ στο 21-14. Οι προσπάθειες του Παγένκ και του Κουμεντάκη δεν ήταν αρκετές και ο Μπάσης με δύο διαδοχικούς άσσους έδωσε το set ball στον Παναθηναϊκό που έκανε το 1-1 στα σετ μετά το 25-17.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που στο τρίτο σετ μπήκε δυναμικά και κατάφερε να εκμεταλλευθεί τα λάθη των «πρασίνων» τα οποία είχαν κυρίως να κάνουν με την υποδοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τους τέσσερις από τους έξι πρώτους πόντους του από μπλοκ άουτ και έφεραν το σετ στα μέτρα τους κάνοντας το σκορ 10-17. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι άστοχοι κυρίως με τον Κόβαρ και ο Κουμεντάκης με τρομερό μπλοκ στον Ερνάντες κάνοντας το 13-21. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά με τον Κόβαρ και τον Γιάκομπσεν να κερδίζουν σημαντικούς πόντους, όμως το άστοχο σερβίς του Φράγκου και το χτύπημα του Ιντάλγκο από τη θέση «2» έδωσαν στον Ολυμπιακό το τρίτο σετ με 17-25.

Το τέταρτο και κρισιμότερο σετ ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα γρήγορο και συνάμα σημαντικό προβάδισμα τριών πόντων με τον Παπαγγελόπουλο να μετατρέπεται σε απρόσμενο ήρωα κα να κάνει το 2-5. Ωστόσο οι «πράσινοι» κατάφεραν να επανέλθουν με ένα τρομερό σερί 6-1 φτάνοντας το σκορ στο 8-6 υπέρ τους με οδηγό τον Ράνγκελ και τον Πετρέα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός με Παγένκ και Ιντάλγκο βρήκε σκορ προβαδίσματος κάνοντας το 10-11. Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ με τον Κόβαρ να δίνει στο κρισιμότερο σημείο του ματς το προβάδισμα στην ομάδα του με 22-20. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός αντέδρασε κάνοντας το 22-22 όμως ο Ερνάντες, ο Φράγκος και το άστοχο σερβίς του Τράβιτσα οδήγησαν το ματς σε τάι μπρέικ με 25-23.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ όπου και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κατάφερε να χαμογελάσει στο τέλος και να κατακτήσει τον τίτλο με 3-2 σετ, επικρατώντας με 15-12. 

Τα σετ: 22-25, 25-17, 17-25, 25-23, 15-12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ