Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βίντεο: Πάτησε… Έντερ στην πρόκριση

Το γκολ του Έντερ Μάρτινς στο 88′ ήταν αρκετό για την Ιταλία να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στην Σουηδία και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς!

To παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνά τους και τη Σουηδία να είναι εκείνη που «έπρεπε» να οργανώσει το παιχνίδι με την Ιταλία να δίνει το χώρο στους Σκανδιναβούς για να το κάνουν αυτό.

Παράλληλα, η «σκουάντρα ατζούρα» εξ αρχής έδειξε πως είχε ιδιαίτερο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της Σουηδίας, αλλά και ο πιο επικίνδυνος. Ωστόσο, ο έμπειρος φορ δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, αφού υπήρχαν στιγμές που τον μάρκαραν μέχρι και τέσσερις (!) αντίπαλοι.

Παρόλα αυτά η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους Ιταλούς στο 10′ όταν ο Φλορέντσι επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα να κοντράρει και καταλήγει εύκολα στα χέρια του Ίσακσον. Από εκεί και έπειτα η Σουηδία από τα πλάγια και με σέντρες προσπαθούσε να βρει το κεφάλι του «Ίμπρα». Αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Η πιο σημαντική στιγμή της στο πρώτο μέρος ήρθε στο 40′ όταν σε προσπάθεια αντεπίθεσης  ο Λάρσον στρώνει στον Γκουϊντέτι, που επιχειρεί με την μία το σουτ έξω από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα άουτ. Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι άλλαξαν. Η Ιταλία μπήκε με περισσότερη ενέργεια και τόλμη στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας ότι ήθελε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία που η αλήθεια είναι ότι την βόλευε.

Η Ιταλία έδειχνε πιο επιθετική, αλλά γι’ αυτό βοήθησε και η Σουηδία που όσο περνούσαν τα λεπτά γύριζε ολοένα και πιο πίσω. Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε έφτασαν κοντά στο γκολ στο 82′ όταν ο Τζιακερίνι σέντραρε από τα αριστερά με τον Παρόλο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον. Όμως οι Ιταλοί δεν τα παράτησαν και τελικά πέτυχαν το γκολ της νίκης στο 88′ με τον Έντερ μετά από ατομική προσπάθεια, βρήκε ελεύθερο οπτικό πεδίο και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής «έγραψε» το 1-0 που έμεινε μέχρι τέλους και χάρισε στην Ιταλία την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις: 

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι (85’Στουράρο), Καντρέβα, Ντε Ρόσι (74’Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Έντερ, Πελέ (60’Τζάτζα) 

Στον πάγκο: Ντε Σίλιο, Νταρμιάν, Ογκμπόνα, Ιμόμπιλε, Σιρίγκου, Μαρκέτι, Ινσίνιε, Μπερναντέσκι, Ελ Σαραουΐ 

Σουηδία (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Γιόχανσον, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Έγκνταλ (79’Λεβίτσκι), Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (79’ Ντουρμάζ), Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Γκουϊντέτι (85’Μπεργκ) 

Στον πάγκο: Λούστιχ, Όλσεν, Γιάνσον, Χάιλμαρκ, Αουγκούστινσον, Κούγιοβιτς, Ζενγκίν, Κάρλγκρεν, Βέρνμπλουμ 

Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο: 
1. Ιταλία 6 
2. Ιρλανδία 1 
3. Σουηδία 1 
4. Βέλγιο 0 


All Goals HD – ITALY VS SWEDEN – 17.06.2016 από football-zip

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ