Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δίκη Άλκη: «Άκουγα κραυγές πόνου» λέει ο φίλος του που κατάφερε να ξεφύγει – Σοκάρει η κατάθεσή του

Με την κατάθεση ενός ακόμη φίλου του Άλκη Καμπανού, ο οποίος ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ άρχισε η 17η συνεδρίαση της δικής για τη δολοφονία του 19χρονου και με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος της εξέτασης των 26 συνολικά μαρτύρων κατηγορίας.

Ο 20χρονος είναι δίδυμος αδελφός ενός από τους τραυματίες και εκείνος στάθηκε τυχερός, γιατί πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης. Περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε και το σοκ που ένιωσε την ώρα της δολοφονικής επίθεσης.

“Καθόμασταν στα σκαλάκια και συζητούσαμε. Οι δύο ήμασταν καθιστοί, οι υπόλοιποι τρεις όρθιοι. Ήρθαν ξαφνικά περίπου 10 άτομα. Μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε, απάντησα Άρης.

Σαν να έκαναν ένα βήμα προς τα εμάς και κατάλαβα τι πάει να συμβεί. Είχε ένα πεζουλάκι αριστερά και πήδηξα κάτω. Έστριψα αριστερά στην Πλαστήρα και μετά ξανά αριστερά στην Παπαναστασίου. Δεν είδα κάτι να κρατάνε, μόνο ένα κράνος στο χέρι, αλλά μας επιτέθηκαν, γι’ αυτό ένιωσα τρόμο. Όλοι είχαν μαύρα ρούχα και κάποιοι λαιμουδιέρες και μάσκες. Δεν είχα δυνατότητα να δω περισσότερα, γιατί έφυγα πρώτος από όλους. Μόλις έκαναν κίνηση προς τα εμάς εγώ έφυγα. Το ένστικτο με έκανε να φύγω. Σταμάτησα σε ένα μαγαζί. Πέντε δευτερόλεπτα αργότερα, λόγω των κραυγών πόνου και της λέξης “βοήθεια” που άκουγα, κάλεσα ασθενοφόρο. Φεύγοντας, είδα ένα- δύο άτομα, έξω από τα οχήματα που ήταν σταματημένα το ένα πίσω από το άλλο. Αυτοί νομίζω ότι πήγαιναν προς τα εκεί. Το τρίτο αμάξι δεν το είδαμε ποτέ” ανέφερε αρχικά στην κατάθεσή του.

Ο μάρτυρας εκτίμησε ότι οι δράστες ήταν δύσκολο να τους δουν όταν κινούνταν με τα οχήματά τους στην Πλαστήρα. “Έχω πάει αρκετές φορές στο σημείο, δεν φαινόμασταν, έπρεπε να ξέρουν ότι ήμασταν εκεί ή να δουν πολύ προσεκτικά” ανέφερε ο 20χρονος, ενώ όταν ρωτήθηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας του Άλκη σχετικά με το τι πιστεύει ότι σκόπευαν να πετύχουν οι δράστες, απάντησε πως “θέλανε να βρουν όσους λιγότερους Αρειανούς μπορούν, για να τους σκοτώσουν”.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων από συνήγορο υπεράσπισης κατηγορουμένου προς τον μάρτυρα, σχετικά με το γιατί δεν έμεινε να βοηθήσει τους τραυματίες, οι γονείς του Άλκη, που παρακολουθούν από την αρχή τη διαδικασία, αντέδρασαν. “Έφταιγε το παιδί;” είπε η μητέρα του, ενώ ο πατέρας του Άλκη αναρωτήθηκε: “Πόσους φόνους πρέπει να κάνουνε;”.

Η κατάθεση του 20χρονου συνεχίζεται με ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ