Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συλλυπητήρια από τον αθλητικό κόσμο (Συνεχής ενημέρωση)

Οι αθλητικοί σύλλογοι της χώρας δεν γινόταν να μη στείλουν τα δικά τους συλλυπητήρια και μηνύματα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός γράφει:

«Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της μεγάλης τραγωδίας στα Τέμπη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους τραυματίες και τους δικούς τους ανθρώπους».

Η ανάρτηση του Μίτσελ:

«Μεγάλη θλίψη. Μία τεράστια αγκαλιά και αγάπη».

Το ποστάρισμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη και τις πιο θερμές ευχές για ανάρρωση των τραυματιών».

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν σήμερα τον άδικο χαμό των ανθρώπων τους, στην τραγωδία των Τεμπών. Προσευχόμαστε για τις ψυχές τους, προσευχόμαστε για τους τραυματίες και για όσους αγωνίζονται να σώσουν ανθρώπινες ζωές αυτές τις τραγικά δύσκολες ώρες».

Ο Ματίας Αλμέιδα έστειλε το δικό του μήνυμα, γράφοντας:

«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων, προσευχόμαστε για αυτούς τους ανθρώπους και την ανάρρωση των τραυματιών».

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών. Δύναμη και κουράγιο στους τραυματίες. Είμαστε συγκλονισμένοι για τις νέες άδικες απώλειες σε ένα «καταραμένο» μέρος. Δεν υπάρχουν λόγια…».

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Άρης:

«Ξημέρωσε μια μέρα ανείπωτης θλίψης… Η σκέψη και η προσευχή μας είναι για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Κουράγιο…».

Το ποστάρισμα της ΠΑΕ Ατρόμητος:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τη συμπαράστασή της στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Το μήνυμα του Αστέρα Τρίπολης:

Η ΠΑΕ ΟΦΗ έγραψε:

«Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Η Ελλάδα πενθεί. Η οικογένεια της ΠΑΕ ΟΦΗ εκφράζει την οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας που βιώνει η χώρα μας».

Το μήνυμα της ΠΑΕ Παναιτωλικός:

«Ευχόμαστε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, η σκέψη μας είναι μαζί τους. Οι προσευχές μας είναι με τους τραυματίες, τους εγκλωβισμένους και τους οικείους τους».

Η ανακοίνωση του Ιωνικού:

«Η ΠΑΕ Ιωνικός εκφράζει την οδύνη της και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών!

Δύναμη και κουράγιο σε όλους τους οικείους των ανθρώπων που έχασαν ξαφνικά και άδικα τη ζωή τους. Ευχόμαστε περαστικά σε όλους όσοι τραυματίστηκαν και ελπίζουμε να διαφύγουν άμεσα τον κίνδυνο!»

Η ανακοίνωση του Βόλου:

«H ΠΑΕ Βόλος εκφράζει την οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή».

Το μήνυμα της ΠΑΕ Λεβαδειακός:

«Όταν οι εικόνες είναι τόσο σοκαριστικές, τα λόγια ωχριούν. ⁣

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.⁣

Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο σε όλες τις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.⁣

Η σκέψη μας είναι μαζί σας…⁣».

Η ανακοίνωση της Super League 1: 

«Με βαθύτατη οδύνη, σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους οικείους των συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η τραγωδία αυτή που βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, συγκλόνισε όλη την κοινωνία μας.

Σε όλους τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

«Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μπαλτάκος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύσσωμος ο κόσμος του ποδοσφαίρου συμμετέχει στο βαρύτατο πένθος για τους συνανθρώπους μας που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή και εύχεται ταχύτατη ανάρρωση στους τραυματίες.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και με σεβασμό στις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, η Ομοσπονδία ανέβαλε τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος και όλους τους αγώνες των διοργανώσεων ευθύνης της, καθώς και των Ενώσεων, συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος».

Η Νίκη Βόλου αναφέρει:

«Δεν είναι δυνατόν να χωρέσει ανθρώπινος νους την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη. Οι σκέψεις κι οι προσευχές όλων μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων».

Η ανάρτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει την βαθιά θλίψη της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, η σκέψη μας είναι μαζί τους. Οι προσευχές μας είναι με τους τραυματίες και τους οικείους τους».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Οι προσευχές όλων μας είναι με τους τραυματίες!».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ για την εθνική τραγωδία:

«Η οικογένεια της «Βασίλισσας» εκφράζει το συγκλονισμό και τη θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.
Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.
Προσευχόμαστε για τους τραυματίες.
Δύναμη και κουράγιο σε όλους όσοι επιχειρούν/μάχονται για να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρακολουθεί συγκλονισμένη την ανείπωτη τραγωδία που εξελίχθηκε χθες το βράδυ. Δεν υπάρχουν λόγια που να εκφράζουν την οδύνη όλων μας για ότι συνέβη και για το χαμό τόσων αθώων συνανθρώπων μας. Μαζί με τα συλλυπητήρια, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη και συμμετοχής στο εθνικό πένθος, η ΕΟΚ ανακοινώνει την αναβολή όλων των αγώνων των Ελληνικών πρωταθλημάτων για το τριήμερο 1-3 Μαρτίου».

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την οδύνη τους για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την συμπαράσταση τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Πριν την έναρξη των αναμετρήσεων της 17ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των αθώων ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο δυστύχημα σε μια ελάχιστη ένδειξη πένθους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει».

Η ανάρτηση της EuroLeague:

«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι που ακούσαμε για τη σύγκρουση των τρένων στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να στείλουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όλων των θυμάτων».

Το μήνυμα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Κουράγιο και δύναμη στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες».

Το μήνυμα του Α.Σ. ΠΑΟΚ:

«Σε μια δύσκολη νύχτα, σ’ ένα σημείο στο οποίο η Οικογένεια του ΠΑΟΚ έχει θρηνήσει τον χαμό των έξι φιλάθλων της, οι σκέψεις όλων μας είναι στους επιβάτες της σημερινής τραγωδίας των Τεμπών, και στις οικογένειες τους. Καλό κουράγιο!».

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ξένους που έχουν παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα. Επισκέπτεται μάλιστα αρκετά συχνά τη χώρα μας και διατηρεί αρκετά ισχυρούς δεσμούς.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μείνει απαθής μπροστά στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που έχει σκορπίσει τη θλίψη στο πανελλήνιο και έχει ταξιδέψει σαν είδηση σε όλον τον πλανήτη. Ο παλαίμαχος Αμερικανός γκαρντ έστειλε το δικό του μήνυμα.

Αναλυτικά με μια ανάρτησή του στο facebook, ο Ρίβερς ανέφερε:

«Χαιρετώ όλους τους Έλληνες. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Οι προσευχές μου βρίσκονται στο πλευρό τους. Ο Θεός να τους ευλογεί», αναφέρει η ανάρτηση του Ντέιβιντ Ρίβερς..

Το μήνυμα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ:

«Σε μια δύσκολη νύχτα, σ’ ένα σημείο στο οποίο η Οικογένεια μας έχει θρηνήσει τον χαμό έξι συνοπαδών μας, οι σκέψεις όλων είναι στους επιβάτες της σημερινής τραγωδίας των Τεμπών, και στις οικογένειες τους. Καλό κουράγιο».

Το συγκινητικό μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά: 

«Αγαπημένοι μου Έλληνες ακόλουθοι, σήμερα ξυπνήσαμε με τα τραγικά νέα για τη σύγκρουση των τρένων που μας άφησε όλους σοκαρισμένους και στεναχωρημένους. Η καρδιά μας πονάει για τις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτή τη φρικτή τραγωδία. Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε αυτούς και στεκόμαστε στο πλευρό τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η απώλεια ανθρωπίνων ζωών δεν είναι ποτέ κάτι που μπορείς να κατανοήσεις και να αποδεχτείς με ευκολία και είναι ακόμα πιο επώδυνο όταν συμβαίνει στην ίδια σου τη χώρα. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να ενωθούμε ως έθνος και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο.

Καθώς θρηνούμε για τις απώλειες, ας πάρουμε ένα λεπτό να αναλογιστούμε τη σημασία των μέτρων ασφαλείας και των κανονισμών. Σήμερα, στεκόμαστε μαζί ως έθνος, ενωμένοι στο πένθος και αποφασισμένοι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ας τιμήσουμε τις αναμνήσεις εκείνων που χάθηκαν με το να σταθούμε μαζί με αγάπη, συμπόνια και δύναμη»,  

Το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά για την τραγωδία στα Τέμπη

Το μήνυμα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς: 

«Συλλυπητήρια στους Έλληνες αδερφούς μου»

Τα συλλυπητήρια του Πέδρο Μαρτίνς: 

«Σε αυτή τη τραγική στιγμή πόνου και τρόμου, η καρδιά μου δεν μπορεί παρά να είναι με τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτού του τραγικού δυστυχήματος στην Βόρεια Ελλάδα.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και να ευχηθώ καλή δύναμη στον ελληνικό λαό».
 

 

Η ανάρτησή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου:

 

Μήνυμα και από τους οπαδούς της Μπεσίκτας: 

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με όλους όσους επηρεάστηκαν από τη σιδηροδρομική καταστροφή στην Ελλάδα. Στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όλων όσων έχασαν τους αγαπημένους τους. Από τα βάθη της καρδιά μας, περαστικά γείτονα».

Η ανάρτηση της Μαρίας Σάκκαρη: 

Τα συλλυπητήρια του Αριέλ Ιμπαγάσα: 

«Τα συλλυπητήρια μου στα θύματα αυτής της τραγωδίας και στις οικογένειές τους, σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για τον ελληνικό λαό!», 

Το μήνυμα του Θανάση Αντετοκούνμπο:

“Το πένθος μπορεί να είναι δύσκολο να το αντέξεις, αλλά η ελπίδα και η αγάπη μπορούν να ακόμη να βρεθούν σε αυτό. Αν και η θλίψη μπορεί να αργήσει να φύγει από τον αέρα, η ελπίδα και η αγάπη θα είναι πάντα εκεί.

Σε στιγμές λύπης και απόγνωσης, η ελπίδα και η αγάπη θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Αν και τα δάκρυα μπορεί να πέσουν και οι καρδιές μπορεί να πονέσουν, η ελπίδα και η αγάπη, ποτέ δεν θα σπάσουν. 

Στις πιο σκοτεινές ημέρες, η ελπίδα και η αγάπη θα παραμείνουν. Αν και η θλίψη μπορεί να αργήσει να φύγει από τις καρδιές μας, η ελπίδα και η αγάπη, δεν θα αποχωρήσουν ποτέ”.

Το  μήνυμα του Μάριο Χεζόνια: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ