Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελπίζουν και οι δύο μετά την ισοπαλία…

Ρουμανία και Ελβετία ήρθαν ισόπαλες 1-1 για τη 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου του EURO, και παραμένουν στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του, πολλές φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες και ένα δίκαιο τελικό αποτέλεσμα, όπως εξελίχθηκε το 90λεπτο. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήταν στο 6′ για τους Ελβετούς, με τον Σεφέροβιτς να κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια και να σουτάρει ελάχιστα άουτ. Δέκα λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης αστοχεί και πάλι σε τετ α τετ προ του Ταταρουσάνου μετά από έξοχη ασίστ του Σακίρι.

Το πρώτο τέταρτο κύλησε γενικά με τους Ελβετούς να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο στο ποδόσφαιρο αυτό έχει ελάχιστη σημασία τις περισσότερες φορές. Κάπως έτσι, στην πρώτη τους επικίνδυνη φάση, οι Ρουμάνοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ!

Ήταν η φάση του 18′ όταν ο Ρώσος Καράσεφ έδωσε πέναλτι για τράβηγμα του Λιχτστάινερ πάνω στον Κίπκιου (είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ που δεν καταλογίστηκε)  και ο Στάνκου το εκτέλεσε εύστοχα βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ένα τρίλεπτο μετά ο Ταταρουσάνου έβγαλε με δυσκολία ένα μακρινό σουτ του Σερ, όμως στο επόμενο δεκάλεπτο η Ρουμανία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο και δύο καλές φάσεις για να καθαρίσει το ματς. Κίπκιου στο 26′ και Σαπουνάρου στο 28′ έχασαν ωστόσο τις ευκαιρίες τους, με το σουτ του δεύτερου να βρίσκει στο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με καλύτερη στιγμή την κεφαλιά του Τζεμαϊλί στην κίνηση η οποία πέρασε άουτ.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, οι ρόλοι στο δεύτερο αντιστράφηκαν. Οι Ρουμάνοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, ωστόσο οι Ελβετοί βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 46′ ο Χομπάν αστόχησε μέσα από την περιοχή, στο 52′ ο Τζουρού έσωσε προ του Κέσερου που ετοιμαζόταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και έτσι το ματς έφτασε στη φάση του 57ου λεπτού. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκεθ, η μπάλα φτάνει στον Μεχμέντι μέσα στην περιοχή και αυτός νίκησε τον Ταταρουσάνου με ένα «ξερό» αριστερό σουτ για το 1-1.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε κάποιο αξιοσημείωτο γεγονός ως το φινάλε του 90λεπτου. Το τελικό 1-1 αφήνει και τις δύο ζωντανές στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ ματς του EURO.

Ρουμανία (Άνχελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς (62′ Φίλιπ), Κίρικες, Κίπκιου, Πιντίλι (46′ Χομπάν), Τόρζε, Κεσέρου, Πρεπελίτα, Στάνκου (84′ Αντόνε), Γκριγκόρε, Σαπουνάρου.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σεφέροβιτς (64′ Εμπολό), Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκεθ, Τζεμαϊλί (83′ Λανγκ), Μεχμέντι, Τζουρού, Σάαρ, Σακίρι (90′ Ταρασάι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ