Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθάρισε στην πρεμιέρα η Γερμανία, αν και ζορίστηκε στο α’

Με ένα γκολ του Μουστάφι κι ένα του Σβάινσταϊγκερ, η Πρωταθλήτρια Κόσμου Γερμανία κέρδισε με σκορ 2-0 την Ουκρανία στην πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Euro της Γαλλίας, στη Λιλ. .

Το ματς είχε δύο… πρόσωπα: Το πρώτο στο πρώτο ημίχρονο, με τους Γερμανούς να σκοράρουν, αλλά τους Ουκρανούς να ελέγχουν το ματς, χάνοντας ευκαιρίες.

Το άλλο, ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν τα «πάντσερ» εκμεταλλεύτηκαν την κόπωση των αντιπάλων τους και έλεγξαν το ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Ουκρανοί είχαν τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες, αλλά οι Γερμανοί ευτύχησαν να προηγηθούν. Κι αν ο Νόιερ απέκρουσε εξαιρετικά το σουτ του Κονοπλιάνκα στο τέταρτο λεπτό, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ο Πιάτοφ στην κεφαλιά του Μουστάφι στο 19’, με το 1-0 να είναι γεγονός για τους Γερμανούς.

Στη συνέχεια, ο Νόιερ έκανε άλλη μια εξαιρετική επέμβαση, σε κεφαλιά του Χατσερίντι. Στο 29’, ο Πιατόφ είπε «όχι» σε τετ α τετ του Κεντίρα, ενώ στο 37’, ο Μπόατενγκ έδιωξε  εντυπωσιακά, πάνω στη γραμμή τη μπάλα, πριν χρεωθεί αυτογκόλ.

Στο 39’, δεν μέτρησε ουκρανικό γκολ, ως οφσάιντ, με το ημίχρονο να λήγει με τους Γερμανούς να προηγούνται στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά, φτάνοντας δις κοντά στο γκολ, αλλά στο 48’ ο Πιάτοφ απέκρουσε το σουτ του Ντράξλερ, ενώ στο 52’, ο Κρόος είδε τη μπάλα να καταλήγει στο πάνω μέρος στο δοκάρι της ουκρανικής εστίας πριν βγει άουτ.

Στο 57’, οι Ουκρανοί απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, όταν ο Ρακίτσκι σούταρε φάουλ, αλλά ο Νόιερ έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε. Στο 61’, ο Κεντίρα σούταρε από μακριά, αλλά για άλλη μία φορά, είδε τον Πιατόφ να αποκρούει την προσπάθειά του.

Στο 67’, ο Ντράξλερ πήρε μία καλή κεφαλιά, στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ, ενώ μετά από έξι λεπτά, ο Οζίλ προσπάθησε να βρει κάθετα τον Μίλερ, αλλά ο Ρακίτσκι τελευταία στιγμή, παραχώρησε κόρνερ. Στο 74’ το σουτ του Γκέτσε μάζεψε εύκολα ο Πιατόφ.

Οι Ουκρανοί έβγαιναν μπροστά αφήνοντας κενά πίσω τα οποία λόγω κόπωσης δεν προλάβαιναν να καλύψουν. Στο 75’, ο Κρόος σούταρε εκτός περιοχής, με τον Πιατόφ για άλλη μία φορά να αντιδρά θετικά.

Στο 82’, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο Αντρέ Σίρλε έκανε ωραία κίνηση και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του ήταν για λίγο άστοχη. Στη συνέχεια, χάθηκαν ευκαιρίες, με κορυφία αυτή του Οζίλ στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου μπλόκαρε ο Πιατόφ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μουστάφι παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Στο 92′, όλα τέλειωσαν, όταν ο Σβάινσταϊγκερ έγραψε το τελικό 2-0, στην κόντρα δίνοντας στη Γερμανία το τρίποντο.

Γερμανία: Νόιερ, Χέκτορ, Μουστάφι, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Κεντίρα, Κρόος, Ντράξλερ (78’ Σίρλε), Οζίλ, Μίλερ, Γκέτσε (90’ Σβάινσταϊγκερ).

Ουκρανία: Πιάτοφ, Φεντέτσκι, Ρακίτσκι, Χατσερίντι, Σεβτσούκ, Κοβαλένκο (74’ Σιντσένκο), Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Σίντορτσουκ, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (66’ Σελέζνιεφ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ