Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» για τον Λεβαδειακό κόντρα στον Ιωνικό

Ο Λεβαδειακός νίκησε τον Ιωνικό με 1-0 εντός έδρας, για τη 15η αγωνιστική της Super League 1 και πήρε μία μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της συνέχειας. 

Σε ένα παιχνίδι που εξ’ αρχής έμοιαζε με το «ο θάνατός σου, η ζωή μου» ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που χαμογέλασε στο φινάλε και πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο – που μοιάζει με εξάποντο – χάρη στο εκπληκτικό σε επινόηση και εκτέλεση γκολ του Κωνσταντίνου Δούμτσιου στο 32′. Ένα τρίποντο που «ξεκόλλησε» την ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς από τους 8 βαθμούς (πήγε στους 11) και την τελευταία θέση και άφησε στον πάτο της βαθμολογίας, τον αξιόμαχο στο σημερινό παιχνίδι Ιωνικό. 

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα ελέω της ισχνής βαθμολογικής θέσης που βρίσκονταν οι δύο ομάδες, το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, πολλές φάσεις, αρκετές εντάσεις και κάρτες και το 1-0 μοιάζει πολύ φτωχό με βάση την εικόνα του αγώνα.

Πρωταγωνιστές για τις δύο ομάδες ήταν οι δύο τερματοφύλακες. Ο Στογιάνοβιτς (έκανε το ντεμπούτο του) για τους γηπεδούχους και ο Χουτεσιώτης για τους φιλοξενούμενους.  Εκτός από πρωταγωνιστές ο αγώνας ανέδειξε και… μοιραίους με τον Άοσμαν να είναι – σίγουρα – αυτός για την ομάδα της Νίκαιας με τον Σύριο μεσοεπιθετικό να τα χάνει όλα. 

Χαρακτηριστικό του αγώνα είναι πως μόνο στο πρώτο μέρος ο αγώνας είχε συνολικά 10 τελικές φάσεις, ενώ το φινάλε του βρήκε την συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία να έχει 18(!) στο σύνολο. 

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε το καλό διάστημα που είχε στο παιχνίδι μεταξύ του 20ου λεπτού και του 35ου και βρήκε το γκολ, με τον παρθενικό του Δούμτσιου στη Super League με τον Έλληνα επιθετικό να «σκάβει» την μπάλα και να την στέλνει στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Χουτεσιώτη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιωνικός ήταν σαφώς ανώτερος, όμως και άτυχος παράλληλα, χάνοντας κραυγαλέες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει στο σκορ. Όλα αυτά μέχρι και το 73′ όταν οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν μετά την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Τσίμπσαχ (σ.σ. αυτή ήταν η πρώτη φετινή αποβολή για ποδοσφαιριστή του Ιωνικού).

Κάπου εκεί ο Λεβαδειακός ισορρόπησε πήρε μέτρα και άγγιξε στο 74′ το 2-0 με τον Χουτεσιώτη όμως να κάνει μία ακόμα απίθανη εκτέλεση σε απευθείας φάουλ του πολύ δραστήριου Βρακά με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε και το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Αναστάσιο Σιδηρόπουλο με τους φιλοξενούμενους να χάνουν στην εκπνοή του αγώνα (στο 95ο λεπτό) μία ακόμα ευκαιρία με τον Σόουζα να πιάνει μεν τη κεφαλιά χωρίς όμως να βρει στόχο με τον Στογιάνοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (62′ Τζημόπουλος), Βήχος, Τσάπρας, Μπάχανακ, Μεχία, Νίκας (62′ Τορό), Χάμοντ, Βρακάς, Δούμτσιος (89′ Τσιριγώτης), Μουτίνιο.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Σόουζα, Σάκιτς, Αντούνες (46′ Μασάς), Τσίμπσαχ, Άοσμαν, Φαντιγκά, Λοβέρα, Ιωαννίδης (70′ Ελευθεριάδης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ