Μετάβαση στο περιεχόμενο

Super League 1: Δοκιμασίες εντός για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό – Κρίσιμες «μάχες» για δικεφάλους

Την Τετάρτη θα ανοίξει η αυλαία στην τελευταία αγωνιστική της Super League 1 για το 2022. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, της δεύτερης του β’ γύρου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε αναμετρήσεις, ενώ οι υποχρεώσεις για το τρέχον έτος θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη με δύο ματς.

Αρχικά, η πρώτη «μάχη» για τη 15η «στροφή» του πρωταθλήματος αποτελεί ένα σημαντικό ντέρμπι όσον αφορά στην «ουρά» της βαθμολογίας. Στις 17:00 ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Ιωνικό στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην τελευταία θέση του πίνακα, έχοντας συγκεντρώσει αμφότερες από 8 βαθμούς.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Βήχος, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Κωνσταντινίδης, Μεχία, Χάμοντ, Νίκας, Βρακάς, Μουτίνιο, Δούμτσιος.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Ρομαό, Σάκιτς, Αντούνες, Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Άοσμαν, Λοβέρα, Ιωαννίδης Ν.

Μία ώρα αργότερα (18:00) το ενδιαφέρον στρέφεται στο Φάληρο και το «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί ο Ολυμπιακός θα παίξει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, με τους ερυθρόλευκους να αναζητούν αντίδραση μετά τη «γκέλα» στους «Ζωσιμάδες», τη στιγμή που οι Αρκάδες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά το «λευκό» 0-0 με τον Βόλο.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Μασούρας, Φορτούνης, Μπιέλ, Ελ Αραμπί.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Κανελλόπουλος, Τιλίκα, Μπερτόγλιο, Κρέσπι, Μπαρτόλο, Μπαράλες.

Η ομάδα της Μαγνησίας είναι η επόμενη που «πέφτει» στη «μάχη» μ’ ένα δυνατό ματς, αφού στις 19:30 θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Βόλος θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, ούτως ώστε να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ από τη μεριά της η Ένωση, που θα έχει πάνω από 5.000 οπαδούς στο πλευρό της, αναζητά μία εκτός έδρας νίκη που θα αποτελέσει «δήλωση» για την κούρσα του τίτλου.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Πίρινεν, Σιέλης, Λούνα, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Νοκέρ, Μεσκίδα, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Πινέδα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Τσούμπερ, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Μισή ώρα αργότερα (20:00), στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Το «αστέρι» προέρχεται από μία σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ, με αποτέλεσμα να «κρυφοβλέπει» την πρώτη εξάδα και τα πλέι οφ που υπό προϋποθέσεις δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Δικέφαλος του Βορρά πηγαίνει στην Αθήνα με στόχο ένα ακόμα «διπλό», μετά απ’ αυτό στο Αγρίνιο, ούτως ώστε να μείνει σε επαφή με τις πρώτες θέσεις.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Κουέν, Έρλινγκμαρκ, Φριντζόνσον, Κλωναρίδης, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

Η αυλαία της ημέρας θα πέσει στο «Απ. Νικολαΐδης», όπου ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΟΦΗ στις 21:30. Οι πράσινοι προέρχονται από τη «γκέλα» (1-1) με τον Ιωνικό στη Νίκαια, είδαν τη διαφορά να μειώνεται στους 6 βαθμούς από την ΑΕΚ και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Τέλος, οι Κρητικοί δεν γύρισαν όπως θα ήθελαν από τη διακοπή με την ήττα από τον Ατρόμητο και χρειάζονται ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Μπερνάρ, Σπόραρ.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Πασαλίδης, Διαμαντής, Γιοχού, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Τοράλ, Ντίκο, Γκερέρο.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

17:00 Λεβαδειακός-Ιωνικός
18:00 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης
19:30 Βόλος-ΑΕΚ
20:00 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
21:30 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

18:00 Άρης-Παναιτωλικός
18:30 Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα

Η βαθμολογία της Super League 1:

1. Παναθηναϊκός 38
2. ΑΕΚ 32
3. ΠΑΟΚ 28
4. Ολυμπιακός 26
5. Βόλος 25
6. Άρης 22
7. Ατρόμητος 18
8. Παναιτωλικός 16
9. Αστέρας Τρίπολης 14
10. ΟΦΗ 10
11. ΠΑΣ Γιάννινα 10
12. Λαμία 9
13. Λεβαδειακός 8
14. Ιωνικός 8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ