Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Ανατροπή πρόκρισης με γκολάρες για τον Άρη, παράπονα από Λεβαδειακό

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Άρης που αν και βρέθηκε πίσω με 1-0 στο σκορ στο ημίχρονο με το γκολ του Τσιριγώτη (40′), βρήκε τον τρόπο και με δύο γκολ από τους Ιτούρμπε (51′) και Πάλμα (62′) πέτυχε την ανατροπή και πανηγύρισε μία νίκη που σαφώς του κάνει πιο εύκολη τη ζωή ενόψει της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Οι Κίτρινοι, ξεκίνησαν με σχηματισμό 4-3-3 με τον Άλαν Πάρντιου να δίνει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Έντουιν Ροντρίγκες, με τον εξτρέμ από την Ονδούρα να παίζει σε έναν νέο ρόλο, ως εσωτερικός χαφ, δίπλα στον Ματέο Γκαρσία. Από τη δική του πλευρά, ο Γιάσμικο Βέλιτς, είχε κι αυτός να διαχειριστεί αρκετές απουσίες παικτών και παρέταξε μία ενδεκάδα (έπαιξε με 4-2-3-1) με αρκετές αλλαγές συγκριτικά με όσα είχαν προηγηθεί στο πρώταθλημα πριν τη διακοπή του. 

Γενικώς, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή των κινήσεων, την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, με τους Βοιωτούς να «χτυπούν» στην πρώτη τους καλή ευκαιρία στο παιχνίδι και να ανοίγουν το σκορ με το τέρμα του Τσιριγώτη, έπειτα από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Βήχου. 

Οι Κίτρινοι, είχαν αγγίξει το γκολ στο 12′ με τον Μάρκοβιτς να λέει «όχι» στον Γκρέι, στην καλύτερη στιγμή από πλευράς φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος. 

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άλαν Πάρντιου, άφησε στα αποδυτήρια τον Ροντρίγκες, έριξε στο παιχνίδι τον Ιτούρμπε με τον Παραγουανό να σκοράρει έξι λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση έμμεσου φάουλ μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων. Μια υπόδειξη που έφερε τις έντονες αντιδράσεις των παικτών και του πάγκου του Λεβαδειακού, με τους Βοιωτούς να υποστηρίζουν πως το γύρισμα της μπάλας από τον Τσάπρα στον Μάρκοβιτς δεν ήταν ηθελημένο. 

Έντεκα λεπτά αργότερα ο Λουίς Πάλμα πέτυχε το πιο όμορφο γκολ της μέχρι τώρα πορείας του στον Άρη με τον άσο από την Ονδούρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ, δίνοντας σε αυτή μεγάλη καμπύλη, την ώρα που άπαντες περίμεναν να επιχειρήσει σέντρα προς την περιοχή του Μάρκοβιτς. 

Ο Πάλμα δεν χάρηκε το γκολ του αυτό όσο θα ήθελε κι ο ίδιος αφού αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι – πιθανότατα με θλάση – με τον Άρη (σ.σ. ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τον Ιτούρμπε στην κορυφή της επίθεσης) να μην απειλείται σχεδόν καθόλου μετά και το γκολ της ανατροπής και να πανηγυρίζει μία νίκη που του δίνει εκτός από προβάδισμα πρόκρισης και ώθηση ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος με τις δύο ομάδες να τίθενται και πάλι αντιμέτωπες την ερχόμενη Τετάρτη. 

Οι συνθέσεις: 

Λεβαδειακός (Γιάσμικο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Κωνσταντινίδης (78′ Τζημόπουλος), Μπαχανάκ, Βήχος, Νίκας, Μεχία, Σκβάρκα (64′ Λούα Λούα), Βρακάς (66′ Γιαννιώτης), Τσιριγώτης (64′ Μουτίνιο), Δούμτσιος (78′ Πέτρε).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο (73′ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν (73΄Μαζικού), Νταμπό, Γκαρθία, Ροντρίγκες (46′ Ιτούρμπε), Καμάτσο, Πάλμα (81′ Μαρμαρίδης), Γκρέι (78′ Ντουκουρέ). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ