Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο Ρίο με στόχο το χρυσό ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης

Με στόχο να διατηρήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Μπότσια, που άρχισε χθες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία. 

Χθες, ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης νίκησε τον Κολομβιανό πρωταθλητή Χέσους Ρομέρο, και αύριο είναι προγραμματισμένη η δεύτερη αναμέτρηση του.

Σε περίπτωση που κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο σε αυτή τη διοργάνωση, τότε θα γίνει ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του θεσμού που θα έχει πετύχει αυτό το επίτευγμα.

«Στην πρώτη μας αναμέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κερδίσαμε τον Κολομβιανό πρωταθλητή Χέσους Ρομέρο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ευτυχώς σε όλες τις λεπτομέρειες η εμπειρία μου με βοήθησε να διατηρήσω τα πλεονεκτήματα», δήλωσε ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Μπότσια διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Ο αθλητή μας έχει συμμετάσχει δύο φορές, το 2006 και το 2016 στη Βραζιλία, φτάνοντας στη δεύτερη θέση του βάθρου και τις δύο φορές.

Το 2019 και το 2021 ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια.

Στην καριέρα του, ο Πολυχρονίδης μετράει έξι παραολυμπιακά μετάλλια, ένα χρυσό μετάλλιο, τρία ασημένια και δύο χάλκινα και συνολικά, έχει κατακτήσει 39 μετάλλια σε διεθνείς αγώνες και έχει αναδειχθεί 19 φορές πρωταθλητής Ελλάδος.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ