Μετάβαση στο περιεχόμενο

To «σχέδιο Κλάτενμπεργκ» για τη διαιτησία

Το χθεσινό ΔΣ της Σούπερ Λιγκ επισκιάστηκε από όσα είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ωστόσο, κατά τη διάρκειά του ο τεχνικός σύμβουλος του συνεταιρισμού σε θέματα διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, παρουσιάσε το σχέδιό του για τη λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας, το οποίο βασίζεται σε ανάλογα μοντέλα που υπάρχουν στην Αγγλία και στην Πορτογαλία.

Όπως είπε ο μέχρι τον περασμένο Ιούλιο επικεφαλής της ΚΕΔ, ως Άγγλος πρώην διαιτητής, ήταν επαγγελματίας και γνωρίζει τα οφέλη που υπάρχουν για τους διαιτητές από την επαγγελματική διαιτησία.

Υποστήριξε ότι οι διαιτητές που θα γίνουν επαγγελματίες θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης και επομένως θα έχουν όλο το χρόνο για να προπονούνται και να προετοιμάζονται κατάλληλα για τους αγώνες. 

Θα υπογραφούν συμβάσεις συγκεκριμένης διάρκειας με τους διαιτητές και θα προβλέπονται ποινές σε περίπτωση που κριθεί ότι η αποδόσή τους δεν είναι καλή.

Το όλο εγχείρημα θα πρέπει, σύμφωνα με όσα είπε ο Κλάτενμπεργκ να λειτουργήσει από εταιρεία στην οποία, κατά το πρότυπο της Αγγλίας, θα πρέπει να μετέχουν τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λιγκ.

Η εταιρεία θα έχει πρόεδρο και διευθυντή.  Για να λειτουργήσει το πρότζεκτ θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί με το 4% από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ