Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στην αναμονή για Ελ Αραμπί, Άβιλα ο Μίτσελ, αυτή την ενδεκάδα σκέφτεται για ΠΑΟΚ

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού πηγαίνει φορτσάτος στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ με τον… αέρα των τριών γκολ που έχει στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ την ίδια ώρα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μπει στην αποστολή των Πειραιωτών. 

Ο γεννημένος στη Γαλλία αλλά διεθνής με τον Κονγκό επιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, είναι έτοιμος από πλευράς δυνάμεων (παίζει μόνο στο πρωτάθλημα, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια) και με την ποιότητα, την οξυδέρκεια, την κινητικότητά του και την εκτελεστική του δεινότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ο Αραμπί έχει ανεβάσει ρυθμούς το τελευταίο διήμερο στις προπονήσεις και προσπαθεί να κάνει την έκπληξη με την παρουσία του στον πάγκο. Αρχικά, ο Μαροκινός επιθετικός ήταν να επιστρέψει στην ενεργό δράση στο τέλος του μήνα, αλλά έχει εκπλήξει τους πάντες στο Ρέντη με την δουλειά του, τις πολύωρες καθημερινές θεραπείες και το πείσμα του να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Το ίδιο προσπαθεί και ο Άβιλα, ο οποίος θα υποβληθεί και αυτός, όπως και ο Αραμπί, σε τεστ ετοιμότητας στην τελευταία προπόνηση που θα διεξαχθεί αύριο. Ο Ισπανός δεξιός μπακ επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟΚ και όλα θα κριθούν από το πως θα αντιδράσει στις ασκήσεις και στο εκπαιδευτικό δίτερμα. Πιο δύσκολο μοιάζει αυτή τη στιγμή να προλάβει το ματς ο Βρσάλικο λόγω της έκτασης που υπέστη στον οπίσθιο μηριαίο δεξιά στο φινάλε του αγώνα με την Καραμπάγκ.

Από εκεί και πέρα, ο Πασχαλάκης ο οποίος πριν από πέντε μήνες είχε παίξει για τελευταία φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, τώρα είναι έτοιμος να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ο 33χρονος διεθνής γκολκίπερ φέρεται να έχει το προβάδισμα αυτή τη στιγμή, για να καθίσει κάτω από τα δοκάρια της πειραϊκής ομάδας, αλλά ο Μίτσελ αποφεύγει μέχρι σήμερα να ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο Ισπανός τεχνικός, ναι μεν έχει στο μυαλό του ποιον τερματοφύλακα θα εμπιστευτεί, αλλά θέλει να κρατήσει σε εγρήγορση μέχρι την τελευταία στιγμή τόσο τον Πασχαλάκη όσο και τον Τζολάκη. Ο πρώτος έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στον αγώνα με την Καραμπάγκ, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το «μηδέν» στην εστία τους και αυτό του έχει δώσει επιπλέον πόντους.

Ο δεύτερος ήταν μέχρι σήμερα ο βασικός γκολκίπερ της πειραϊκής ομάδας στο πρωτάθλημα, μετά τον τραυματισμό του Βατσλίκ και ο Μίτσελ θέλει να τον κρατήσει “ζεστό” για τη συνέχεια. Ο Πασχαλάκης είναι σαφώς πιο έμπειρος, έχει αρκετά παιχνίδια στα χέρια του, έχει αγωνιστεί σε αρκετά μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και ο Τζολάκης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν βασικός στον τελικό του Κυπέλλου που κατέκτησε ο Ολυμπιακός εναντίον της ΑΕΚ στον Βόλο. Και, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 20 ετών, έχει αγωνιστεί σε αρκετά σημαντικά παιχνίδια.

Κατά τα άλλα, ο Εμβιλά είναι διαθέσιμος, καθώς έχει υποχωρήσει το πρήξιμο στον αστράγαλο και επιθυμεί να παίξει στο ντέρμπι με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Μίτσελ ποντάρει πολλά στην ποιότητα και στην εμπειρία του Γάλλου ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι καθοριστικός στον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Ταυτόχρονα, ο Ισπανός προπονητής προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Μπα στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Παπασταθόπουλο, αν και έχει μείνει ικανοποιημένος μέχρι τώρα από τον Ντόι.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, λοιπόν, σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πασχαλάκης ή ο Τζολάκης, δεξιά στην άμυνα ο Βρουσάι, αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ, στα στόπερ ο Παπασταθόπουλος με τον Μπα, στα χαφ ο Εμβιλά και ο Ίνμπομ Χουάνγκ, μπροστά τους ο Χάμες, στα πλάγια της επίθεσης ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο Μασούρας ή ο Μπιέλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπακαμπού. Αν ο Άβιλα μπορέσει να αγωνιστεί, τότε θα πάρει τη θέση του Βρουσάι στο αρχικό σχήμα. Περισσότερα όμως αναμένεται να φανούν μετά την τελευταία προπόνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ