Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: «Μύθος» ο Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο μήκος την τελευταία 4ετία. Έχει κατακτήσει τα πάντα και στα 24 του χρόνια δεν υπάρχει πλέον διοργάνωση που να μην έχει μετάλλιο, πλην των… Μεσογειακών Αγώνων.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έφτασε μία ανάσα από το quintuple, όμως κατάφερε να πάρει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Όρεγκον κι έτσι… κράτησε το κίνητρο να συνεχίσει τις μεγάλες πτήσεις και του χρόνου στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Με τον τρόπο που έχασε το χρυσό, είναι σίγουρο ότι έχει επιπλέον κίνητρο για την επόμενη διετία, όμως σε κάθε περίπτωση το επίτευγμά του μόνο μικρό δεν είναι. Έχει δημιουργήσει ήδη σε αυτή την ηλικία έναν μύθο που μόνο να τον μεγαλώσει μπορεί στην επόμενη 10ετία, αρκεί να είναι υγιής.

Αν και μόλις ένα χρόνο επίσημα στην κατηγορία των ανδρών (θεωρητικά μέχρι πέρυσι ήταν στην κατηγορία Νέων), ο Τεντόγλου έχει πάρει 8 χρυσά και 2 αργυρά στην καριέρα του. Τα 8 χρυσά είναι όλα σε μεγάλες διοργανώσεις.

Μόνο από το Παγκόσμιο ανοιχτού του λείπει το χρυσό και θα έχει του χρόνου την ευκαιρία του ξανά. Το σημερινό (αργυρό) μετάλλιο ήταν το πρώτο του Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Τα μετάλλια του Τεντόγλου

Χρυσά

2017: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20

2018: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού

2019: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23

2019: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων

2019: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού

2021: Ολυμπιακοί Αγώνες

2021: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού

2022: Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού

Αργυρά

2016 Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20

2022: Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ