Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα… έχωσε στο κοινό για το ατύχημά του ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον έχασε τον έλεγχο της Mercedes W13 στις δοκιμές κατάταξης του GP Αυστρίας την προηγούμενη Παρασκευή, και έφτασαν μέχρι την τηλεοπτική μετάδοση οι ήχοι πανηγυρισμών ή και χλευασμού μερίδας των θεατών στις εξέδρες του Red Bull Ring – όπου παραδοσιακά συγκεντρώνεται η “πορτοκαλί στρατιά” των υποστηρικτών του Μαξ Φερστάπεν.

Ο Βρετανός προσέκρουσε στις μπαριέρες, ευτυχώς όχι σφοδρά, αλλά δέχθηκε την προληπτική εξέταση του γιατρού της Formula 1 στο σημείο. Οι πανηγυρισμοί των θεατών, τη στιγμή εκείνη, τον άφησαν “αηδιασμένο”, όπως δήλωσε αργότερα – τόσο τον ίδιο, όσο και πολλούς άλλους πρωταγωνιστές του σπορ.

Και μιλώντας για αυτό, είπε ότι τέτοια φαινόμενα είναι απλώς απαράδεκτα, είτε προέρχονται από υποστηρικτές του Φερστάπεν είτε από του ίδιου του Λιούις, με βάση κάποια αντίστοιχα φαινόμενα έπειτα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ολλανδός στο Σίλβερστοουν.

“Δεν συμφωνώ με τίποτα από αυτά, ό,τι κι αν ισχύει”, είπε ο Χάμιλτον. “Ένας οδηγός θα μπορούσε να ήταν στο νοσοκομείο, και πανηγυρίζεις γι’ αυτό; Είναι απίστευτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας πόσο επικίνδυνο είναι το σπορ μας. Ήμουν ευγνώμων που δεν κατέληξα στο νοσοκομείο και δεν χτύπησα βαριά. Δεν πρέπει ποτέ να πανηγυρίζεις την πτώση του άλλου ή τον τραυματισμό του. Δεν έπρεπε να είχε γίνει στο Σίλβερστοουν, αν και δεν συνέβη κάποιο ατύχημα εκεί, και δεν έπρεπε να είχε συμβεί και εδώ”, κατέληξε ο 37χρονος οδηγός της Mercedes.

Από την πλευρά του, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν κατηγορηματικός: “Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι καν φίλαθλοι της F1. Δεν μπορούν να απολαύσουν αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, τη μάχη μεταξύ πολλών σπουδαίων οδηγών. Δεν μπορούν να το εκτιμήσουν και είναι κρίμα. Πόσες φορές ζεις κάτι τέτοιο; Τόσο έντονες μάχες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αγαπούν το σπορ”.

Τέλος, γράφοντας στην εβδομαδιαία του στήλη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 του 1997 ανέφερε: “Θέλω να ξεκινήσω με το πιο ντροπιαστικό πράγμα. Τις φωνές των θεατών όταν ο Χάμιλτον είχε το ατύχημά του. Κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται, κι όμως χειροκροτούν.

Ο Λιούις δεν μάχεται καν με τον Μαξ φέτος, ήταν αληθινά ντροπιαστικό. Δεν πρέπει ποτέ να πανηγυρίζεις για ένα ατύχημα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη συμπεριφορά. Ο κόσμος που ήρθε υποτίθεται αγαπάει τους αγώνες. Ό,τι και να σκέφτεσαι μέσα σου, κράτα το για τον εαυτό σου. Είναι αρκετά άσχημο αν σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο”, κατέληξε ο Καναδός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ