Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιστιοπλοΐα: Σε Live Streaming θα μεταδοθεί το πανελλήνιο TECHNO

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κλάσης BIC TECHNO 293 και BIC TECHNO 293 Plus διοργανώνει ο Ν.Α.Ο. Κέκροψ  στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο αγώνας ξεκινά αύριο Πέμπτη και θα λάβουν μέρος 112 αθλητές και αθλήτριες από 9 ομίλους. Είναι open και αποτελεί πρόκριση για την συγκρότηση της εθνικής ομάδας.

Στα BIC TECHNO 293 οι κατηγορίες αφορούν έφηβους και νεάνιδες U17, παίδες και κορασίδες U15 και τζούνιορ U13.

Στα BIC TECHNO 293 Plus οι κατηγορίες θα είναι ανδρών, γυναικών 2003 η νωρίτερα και νέων ανδρών, νέων γυναικών U19.

Η διοίκηση της ΕΙΟ δίνει τεράστια σημασία και σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα, διότι κάποιοι από αυτούς τους αθλητές και τις αθλήτριες μελλοντικά θα συνεχίσουν στις μεγαλύτερες ολυμπιακές κατηγορίες. Γι’ αυτό και η προσπάθειά τους θα μεταδοθεί σε Live Streaming από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο You Tube, έτσι ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τις ιστιοδρομίες που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πρόκειται, άλλωστε, για μια κλάση που τα τρία τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία σε όλες τις κατηγορίες ( άνδρες, γυναίκες, έφηβοι, παίδες, κορασίδες, νεάνιδες, τζούνιορ). Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν δυο χρόνια στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα είχαν λάβει μέρος 40 ιστιοπλόοι, πέρυσι 70 και φέτος ο αριθμός εκτοξεύτηκε στους 112! Αξίζει να τονιστεί ότι οι διεθνείς επιτυχίες είναι πάρα πολύ σημαντικές και αυτό αποτελεί κίνητρο για ακόμα πιο πολλά νέα παιδιά να ασχοληθούν με το TECHNO (ιστιοσανίδα) που φαίνεται να τους ταιριάζει.

Οι υπεύθυνοι του Ν.Α.Ο. Κέκροψ είναι πανέτοιμοι για την επιτυχία της διοργάνωσης σε θάλασσα και στεριά και έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα ιατρικά μέτρα για την ασφάλεια των ιστιοπλόων και όσων συμμετέχουν στον αγώνα. Θα τηρηθεί πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της ΕΙΟ όπως αυτό έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη επιτροπή της ΓΓΑ.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και σύμφωνα με το προκήρυξη έχουν προγραμματιστεί 11 ιστιοδρομίες.                                        

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ