Μετάβαση στο περιεχόμενο

Basket League: Πήρε την ματσάρα στην Πάτρα ο Ηρακλής

Σπουδαίο διπλό πέτυχε ο Ηρακλής στην Πάτρα επί του Απόλλωνα με 95-89 μετά από δύο παρατάσεις και 2,5 ώρες για την 18η αγωνιστική της Basket League, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Ηρακλής, που ήταν σε όλη την κανονική διάρκεια του αγώνα μπροστά στο σκορ, στάθηκε στα πόδια του και στις δύο παρατάσεις και παρά την απώλεια του Ρότεν με τραυματισμό, κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη, βάζοντας φρένο έτσι στις εφτά διαδοχικές του ήττες. Παράλληλα, ο Απόλλων, που γνώρισε την τέταρτη σερί ήττα του, μένει χαμηλά και κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Με αυτή τη νίκη ο Ηρακλής βελτίωσε το ρεκόρ του στο 4-13 μένοντας στη 12η θέση (13ος και τελευταίος ο Ιωνικός με ρεκόρ 3-14), ενώ ο Απόλλων πήγε στο 5-12 και σταθερά στην 11η θέση. Στην επόμενη αγωνιστική (20η) ο Ηρακλής υποδέχεται τον Άρη (2/4), ενώ ο Απόλλων έχει ρεπό.

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα του Ηρακλή που παίρνοντας σκορ από τους Ρότεν και Γκάρετ προηγήθηκε 2-14, ενώ ο Έιμπραμς με το τρίτο του τρίποντο διατήρησε την ομάδα του στο +12 (10-22). Ωστόσο, με ένα σερί 5-0 ο Απόλλων έκλεισε την περίοδο στο 15-22 και με ακόμα ένα ίδιο σερί και πρωταγωνιστή τον Τσαλμπούρη μείωσε σε 24-27 (13’). Παρότι οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο παιχνίδι και είχαν αποκτήσει καλύτερο ρυθμό, κόλλησαν ξανά επιθετικά με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 27-33.

Με καλάθια των Δίπλαρου και Τσαλμπούρη η απόσταση μειώθηκε κι άλλο (34-36), όμως ο Ηρακλής, με κύρια πηγή δύναμης τους Αμερικανούς του, έστειλε τη διαφορά ξανά σε διψήφια τιμή (42-53). Αλλά και πάλι, όπως στην πρώτη περίοδο, ένα σερί 7-0 των Πατρινών έκανε το ματς ξανά ντέρμπι για το 49-53 στο 30’.

Με τον Ρότεν να κλέβει μπάλες και να σκοράρει οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν εκ νέου με δέκα πόντους (51-61), και στο τρίποντο του Τσαλμπούρη που μείωσε σε 58-61, απάντησε ο Γκάρετ για το 58-64 (37’). ΜακΛίν και Μήτρου-Λονγκ κρατούσαν τον Απόλλωνα με βολές κοντά στο σκορ (62-66 στο 39’) και ο δεύτερος με τζαμπ-σουτ έκανε το 64-66 στα 8’’ πριν το φινάλε. Μοιραία ο Απόλλων έστειλε με φάουλ τον Έιμπραμς στις βολές, με τον Αμερικανό φόργουορντ να βάζει μόνο την πρώτη βολή και στη λήξη του χρόνου ο Τσαλμπούρης από τα 6,75μ. έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (67-67).

Η παράταση ξεκίνησε με άσχημο τρόπο για τον Ηρακλή, καθώς ο κορυφαίος της ομάδας, Τόνι Ρότεν, αποχώρησε μετά από μόλις 13’’ με πρόβλημα στη μέση. Ωστόσο, και παρά τη φαινομενική ψυχολογική κατάρρευση, οι «κυανόλευκοι» έμειναν στο παιχνίδι και με δύο σερί τρίποντα του Γουντς πέρασαν ξανά μπροστά με 74-77, ενώ ο Μήτρου-Λονγκ άμεσα μείωσε σε 76-77. Στα 12’’ για το τέλος ο Γουντς έβαλε το ζευγάρι βολών του, το ίδιο έκανε από την άλλη πλευρά ο Τσαλμπούρης, στα 9’’ ο Σταμάτης έβαλε 1/2 βολές και ο ΜακΛίν με λέι απ πήγε το ματς σε δεύτερη παράταση.

Έιμπραμς και Παπαδάκης έβαλαν ξανά την ομάδα τους με 82-85 και μετά από εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις και βολές, ο Σκορδίλης με δυναμική προσπάθεια έκανε το 83-87 και ο Έιμπραμς με νέα τρίποντη βόμβα το καθοριστικό 85-90 στα 40’’ πριν τη λήξη. Ο Μήτρου-Λονγκ μείωσε με βολές σε 87-91 στα 23’’ και ο Γουντς που προσωρινά έχασε την μπάλα, «τελείωσε» το ματς με βολές για το 87-93.

Δεκάλεπτα: 15-22, 27-33, 49-53, 67-67 (κ.δ.), 80-80 (Α’ παρ.), 89-95

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ