Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Καμία χώρα δεν θέλει να πάθει ό,τι έπαθε η Ελλάδα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μία διοργάνωση την οποία πολλές χώρες είναι πρόθυμες να φιλοξενήσουν. Βέβαια, αυτό που πρέπει να βρεθεί πάντα είναι η φόρμουλα ούτως ώστε αυτές οι χώρες να μη βγουν ζημιωμένες από την Ολυμπιάδα, αλλά αντίθετα να έχουν βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κέρδος.

Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει η Ελλάδα, η οποία παρά τη λάμψη και την άψογη φιλοξενία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δεν μπόρεσε ποτέ να αποκομίσει οφέλη από εκείνη. Πολλά είναι τα ακίνητα που έχουν πάρει εικόνα εγκατάλειψης, ενώ μέχρι και σήμερα η χώρα αποπληρώνει χρέη που δημιουργήθηκαν – και – από την διοργάνωση «Αθήνα 2004».

Σε αυτό στάθηκε και η ιστοσελίδα «National», σε αφιέρωμα που έκανε για την οικονομία της Γαλλίας και το κατά πόσο εκείνη θα μπορέσει να διαχειριστεί τα κονδύλια για το «Παρίσι 2024». Το Μέσο έφερε ως αρνητικό παράδειγμα τη χώρα μας και αναφέρθηκε στις οφειλές που έχει αποκομίσει, εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

 

«Το πιο σημαντικό καθήκον όλων των χωρών που φιλοξενούν τη διοργάνωση είναι η διαχείριση των οικονομικών. Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να φτάσει τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια κόστος. Καμία διοργανώτρια πόλη δεν θα ήθελε να πληρώσει έναν πολύ μεγάλο λογαριασμό και να επαναλάβει μια οικονομική καταστροφή όπως αυτή που υπέστη η Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το εκτιμώμενο κόστος των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πληρώθηκαν για τη διοργάνωση της Αθήνας δεν καλύφθηκε ποτέ και συνέβαλε στην ελληνική κρίση χρέους που επιβαρύνει τη χώρα για χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα.

Για την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων «Παρίσι 2024», η διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα είναι υψίστης σημασίας. Η Γαλλία είναι επιβαρυμένη με χρέη και σίγουρα δεν θέλει να βγει εκτός μπάτζετ. «Είμαστε πραγματικά καλά προς το παρόν, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε σεβαστεί περίπου τους προϋπολογισμούς που είχαν καθοριστεί αρχικά. Προς το παρόν, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό που κάνουμε από οικονομικής άποψης», ανέφερε ο Σαμουέλ Ντουκροκέ, πρεσβευτής του αθλητισμού για τη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ