Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Παναιτωλικός έσπασε το… ρόδι και «βύθισε» τον Βόλο

Ένα γκολ – δώρο του Λιάβα κι ένα τέρμα του Ντουάρτε έδωσαν την πρώτη νίκη (2-0) στον Παναιτωλικό κόντρα στον Βόλο για την 8η αγωνιστική της Super League 1.

Η φάση που χρωμάτισε το μέχρι τότε άχρωμο ματς ήρθε στο 20ο λεπτό. Ο Τρουγιέ με φοβερό σουτ από τα 40 μέτρα έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι των Αγρινιωτών, με την θεσσαλική ομάδα να…αγγίζει το 0-1, να έχει μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο την κατοχή της μπάλας και τον Παναιτωλικό να παραμένει χωρίς τελική προσπάθεια.

Ακολούθησε νέα προσπάθεια των φιλοξενούμενων να φτάσουν στο γκολ στο 31΄, με πλασέ του Κορνέτ μέσα από την περιοχή που έδιωξε με προβολή ο Μαλής. Ο Παναιτωλικός από το…πουθενά άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το γκολ της αγρινιώτικης ομάδας να αποτελεί «δώρο» των φιλοξενούμενων.

Μετά από βαθιά μπαλιά του Μλάντεν μέσα στην περιοχή του Βόλου, ο Λούνα δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον τερματοφύλακα  Παπαδόπουλο των Θεσσαλών, η μπάλα κατέληξε στον Λιάβα που με πλασέ σε κενή εστία έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στους γηπεδούχους.

Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο με ένα σουτ του Χουάνπι από πλευράς γηπεδούχων που δεν βρήκε στόχο στο 50΄. Νέα ευκαιρία είχαμε για τον Παναιτωλικό στο 64΄ ξανά με τον Χουάνπι που με κεφαλιά από θέση βολής μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς και διπλή ευκαιρία με τον Χουάνπι και τον Χατζηθεοδωρίδη στο 79΄με τον Παπαδόπουλο να διώχνει σωτήρια εις διπλούν.

Η υπεροχή του Παναιτωλικού καρποφόρησε στο 80΄ με τους γηπεδούχους να ζευγαρώνουν τα τέρματά τους και επί της ουσίας να…κλειδώνουν τη νίκη τους.  Μετά από κόρνερ του Χουάνπι, ο Ντουάρτε πήρε την κεφαλιά και βρήκε δίχτυα (2-0). 

Ο Βόλος φώναξε για πέναλτι σε ανατροπή του Μαχαίρα από τον Τσιγγάρα μέσα στην περιοχή στο 92΄με τον ρέφερι Παπαπέτρου να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μαλής, Μ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας, Πέρες (90′ Νικολάου), Μπαλντασάρα (70′ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι (90′ Τσιγγάρας), Βοίλης (78′ Ζοάο Πέδρο), Φ. Ντουάρτε (70′ Σενγκέλια).

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Άλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα (78′ Μπερτόγλιο), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ (69′ Μαχαίρας), Κόμπα, Κορνέτ (54′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (69′ Ενγκίν), Γκαρσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ