Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Η Σίτι πέταξε έξω την Άρσεναλ από το Κύπελλο Αγγλίας με την «κανονιά» του Άκε!

Ούτε ο Χάαλαντ, ούτε ο Γκρίλις αλλά ούτε και ο Άλβαρες που πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ είχε τη λύση για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Άκε ήταν αυτός που με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 64′ της αναμέτρησης των δύο ομάδων έδωσε τη νίκη-πρόκριση στους γηπεδούχους στους “16” του Κυπέλλου Αγγλίας.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό παρά το 1-0, με τις δύο ομάδες να έχουν φάσεις για περισσότερα τέρματα και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω με τους δύο γκολκίπερ Τέρνερ και Ορτέγκα να είναι οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η Άρσεναλ είχε την πρώτη ουσιαστική στιγμή στο ματς όταν ο νεοαποκτηθείς Τροσάρ στο 21′ έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Ορτέγκα να αποκρούει εντυπωσιακά. Η Μάντσεστερ Σίτι «απάντησε» τέσσερα λεπτά αργότερα με το σουτ του Ντε Μπρόινε να φεύγει εκτός της εστίας του Τέρνερ.

Στο 39′ οι γηπεδούχοι με τον Χάαλαντ βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τον Νορβηγό να κάνει το σπριντ, να προλαβαίνει τον αντίπαλο του και να κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Τέρνερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε προβάδισμα στο 64′ σε φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ της Άρσεναλ. Αρχικά ο Άλβαρες που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς έκανε ένα σουτ από μακριά με την μπάλα να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι. Η μπάλα έφτασε στον Γκρίλις ο οποίος την κράτησε στα πόδια του, είδε τον Άκε να μπαίνει στην περιοχή, του έδωσε την πάσα και ο Ολλανδός αμυντικός με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, ιδίως στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, αλλά δεν είχαν την κλασική φάση μπροστά από την εστία του Ορτέγκα για να μπορέσουν να σκοράρουν και να οδηγήσουν σε δεύτερο ματς την υπόθεση πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Αγγλίας.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Λιούις (58′ Γουόκερ), Στόουνς (45’+4′ Λαπόρτ), Ακάντζι, Άκε, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε (75′ Μπερνάρντο Σίλβα), Γκουντογάν, Μαχρέζ (58′ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάαλαντ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τέρνερ, Τομιγιάσου, Χόλντινγκ (46′ Σαλιμπά), Γκάμπριελ, Τίρνεϊ (66′ Ζιντσένκο), Τσάκα, Πάρτεϊ (46′ Λοκόνγκα), Βιέιρα, Τροσάρ (66′ Μαρτινέλι), Σακά (75′ Έντεγκαρντ), Ενκέτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ