Μετάβαση στο περιεχόμενο

Volley League Γυναικών: Πρωταθλητής μέσα στο Ρέντη ο Παναθηναϊκός!

Ξανά πρωταθλητής στη Volley League γυναικών ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινες νίκησαν 3-2 σετ τον Ολυμπιακό στου Ρέντη στον πέμπτο τελικό του φετινού πρωταθλήματος, κάνοντας το 3-2 στη σειρά και επιστρέφοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2011 και για 25η στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο αποτελεσματικός στην επίθεση και αυτό του επέτρεψε να χτίσει διαφορά τριών πόντων, όμως οι πράσινες με τα σερβίς της Στεπανένκο κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο.

Οι ερυθρόλευκες ξανά κατάφεραν να χτίσουν διαφορά η οποία έφτασε στους τέσσερις πόντους (16-12) την οποία και διατήρησαν μέχρι και το 22-18. Σε εκείνο το σημείο τα σερβίς της Χαντάβα επέτρεψαν στη διεκδίκηση του σετ μειώνοντας στον πόντο. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός με πόντους από τις Σάλας και Χίπε έφτασε στο 1-0 με 25-23.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι και το 7-7. Ο Ολυμπιακός βγάζοντας τρομερές άμυνες και τελειώνοντας τις κόντρα μπάλες που δημιούργησε κατάφερε να ξεφύγει με τρεις (10-7). Οι γηπεδούχες έφτασαν μέχρι το 16-13 με αυτό το συν τρία.

Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός έτρεξε επί μέρους 6-0 με τα σερβίς της Κρος για να προηγηθεί με 16-19. Ο Ολυμπιακός έφερε αμέσως το σετ στα ίσα και στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Οι ερυθρόλευκες έχασαν τρία σετ μπολ, όμως οι πράσινες δεν έπραξαν το ίδιο. Με άσο από την Παπαφωτίου και μπλοκ στην Σάλας από την Χατζηευστρατιάδου ο Παναθηναϊκός πήρε το σετ με 26-28 και έκανε το 1-1.

Με την κατάκτηση του δεύτερου σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο σετ και κατάφερε να χτίσει διαφορά πέντε πόντων (8-13). Ο Ολυμπιακός με τα σερβίς της Γενιτσαρίδη μάζεψε τη διαφορά στους δύο, αλλά εκ νέου οι πράσινες ξέφυγαν με πέντε (12-17).

Οι ερυθρόλευκες προσπάθησαν και μάζεψαν σιγά σιγά τη διαφορά και μπόρεσε να μειώσει στον πόντο με 21-22. Από εκεί και μετά ο Παναθηναϊκός απάντησε με επί μέρους 3-0 για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 21-25 και στο 1-2 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ οι πράσινες μπήκαν ξανά δυνατά και με τα σερβίς της Χαντάβα κατάφεραν να χτίσουν διαφορά που έφτασε μέχρι και τους πέντε πόντους (4-9). Με την Γενιτσαρίδη να πιέζει με τα σερβίς και την Σάλας να τελειώνει δύσκολες μπάλες ροκάνισε τη διαφορά και μείωσε στον πόντο (11-12).

Τα σετ: 25-23, 26-28, 21-25, 22-25

Ολυμπιακός: Χριστοδούλου, Χίπε, Άγκοστ, Σάλας, Γιώτα, Εμμανουηλίδου και λίμπερο η Κονόμη

Παναθηναϊκός: Παπαφωτίου, Κωνσταντίνου, Χαντάβα, Γκρόθες, Κρος, Μεταξά και λίμπερο η Ρόγκα.

Το πανόραμα των τελικών

Πρώτος τελικός – Σάββατο 30 Απριλίου 2022

  • Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο. 3-1 (20-25, 25-19, 25-23, 25-08)

Δεύτερος τελικός – Τρίτη 3 Μαΐου 2022

  • Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 3-1 (25-17, 25-22, 22-25, 25-21)

Τρίτος τελικός – Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

  • Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο. 3-1 (25-23, 25-22, 20-25, 26-24)

Τέταρτος τελικός – Τρίτη 10 Μαΐου 2022

  • Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 3-0 (25-23, 25-21, 25-18)

Πέμπτος τελικός – Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

  • «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 19.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ