Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ντέρμπι ειδικών συνθηκών και γοήτρου – Οι πιθανές 11άδες

Το αποψινό (19:30) ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Super League 1.

Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες τη φετινή σεζόν, αφού οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται εντός της διεκδίκησης των στόχων τους, ενώ οι κιτρινόμαυροι τους έχουν χάσει όλους.

Ο Ολυμπιακός, που προέρχεται από τη δραματική πρόκριση επί του Παναιτωλικού βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, έχοντας χτίσει διαφορά ασφαλείας στον δρόμο προς το 47ο πρωτάθλημα. Μεσοβδόμαδα (17/2, 22:00) θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο πρώτο (εκτός έδρας) ματς με την Αταλάντα για το Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν υπολογίζει για το σημερινό ματς με την ΑΕΚ στους Καραργύρη, Ανδρούτσο, Καρμπόβνικ, Σισέ, Κούντε, Σουρλή και Γκάρι Ροντρίγκες.

Από την πλευρά της, η Ένωση είδε την Τετάρτη να χάνει και τον τελευταίο της ουσιαστικά στόχο, αφού γνώρισε ήττα-σοκ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις από τον ΠΑΟΚ και έμεινε εκτός Κυπέλλου, με τη γκρίνια και την εσωστρέφεια να είναι τεράστια στις τάξεις της ομάδας.

Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι στον «αέρα» και οι πιθανότητες δεν είναι σαφώς μαζί του για να ολοκληρώσει τη σεζόν στον πάγκο των κιτρινόμαυρων, αφού όσο και να τον στηρίζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν γίνεται και να «κλείνει» τα μάτια στα διαρκή λάθη και τις συνεχόμενες ήττες.

Στο -14 από την κορυφή η τρίτη ΑΕΚ που ψάχνει αντίδραση στο Φάληρο, αφού μια νέα ήττα θα την κάνει να κοιτάει πίσω της και στις από κάτω θέσεις, αποχαιρετώντας τις σκέψεις για τη δεύτερη θέση.

Ο Γιαννίκης έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, μιας και δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Στάνκοβιτς, Λάτσι, Γαλανόπουλου, Μάνταλου και Αραούχο. Στα καλά νέα η επιστροφή του Βράνιες, αλλά και η συμμετοχή του Τζαβέλλα που δεν τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή για την συμπεριφορά του στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά, Α. Καμαρά, Μασούρας, Τικίνιο.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ