Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακοινώθηκαν τρία μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Εντατικοί έλεγχοι, αυστηρότερο πλαίσιο ποινών και αλλαγές στον ποινικό κώδικα είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε για την οπαδική βία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου φίλου του Άρη, Άλκη Καμπανού.

Αναλυτικά ο Γιάννης Οικονομου είπε ότι άμεσα έρχεται στην Βουλή νομοσχέδιο, μέσω του οποίου η κυβέρνηση θα προωθήσει:

1. ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση για την λειτουργία των λεσχών

2. αναγκαίες προσαρμογές ποινικού κώδικα

3. εντατικοποίηση ελέγχων από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε σε πολύ σύντομο διάστημα να διαλευκάνει την υπόθεση, και -όπως είπε- οι παρεμβάσεις της τελευταίες διετίας βοήθησαν στο να καταφέρει η ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβει τους 9 από τους 11 υπόπτους.

«Με νομοσχέδια της κυβέρνησης ήδη θεσπίστηκε η δυνατότητα συλλογής και αξιοποίησης υλικού που καταγράφεται με οποιονδήποτε τρόπο, επεκτάθηκαν τα χρονικά όρια, επανήλθε το ιδιώνυμο και αυστηροποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές», ανέφερε και πρόσθεσε πως πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες, χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες.

Τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν, θα ενσωματουθούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες. Kυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «δεν αμφισβητείται η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η αστυνομία τους συνέλαβε όλους σε πέντε μέρες. Μιλάμε λίγο και πράττουμε».

Νωρίτερα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποίηθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη για τη βία στον αθλητισμό.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ