Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτιά στην Αττική: Πέρασε την Εθνική η πυρκαγιά στη Μαλακάσα, συναγερμός στον Ωρωπό

Η φωτιά στον κόμβο της Μαλακάσας πέρασε τελικά στην απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού και πηγαίνει προς τον Ωρωπό, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός στους οικισμούς του δήμου. Η πολιτική προστασία επικοινώνησε με τον δήμαρχο και δόθηκε εντολή να εκκενώσουν τις οικείες τους και να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα, δηλαδή στη Σκάλα Ωρωπού.

Έτσι εκκενώνονται το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, το Μήλεσι και το Λεβίσσι. Οι μεγάλες δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, με τη βοήθεια μηχανημάτων προσπαθούν να φτιάξουν αναχώματα για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι εστίες που υπάρχουν στην περιοχή κατευθύνονται προς τα ήδη καμένα. Έχει εκκενωθεί ο χώρος φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ