Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανέστης: «Πολύ ποιοτικός παίκτης ο Τάνκοβιτς – Μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Γιάννης Ανέστης κατάλαβε από πρώτο χέρι τι εστί Μουαμέρ Τάνκοβιτς, αφού στο παιχνίδι της Γκέτεμποργκ με τη Χάμαρμπι δέχτηκε τρία γκολ από τον Σουηδό ακραίο επιθετικό.

Πλέον, ο Τάνκοβιτς θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ, με τον Ανέστη να κάνει λόγο για έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει την Ένωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ και νυν της Γκέτεμποργκ σε αθλητική εφημερίδα:

«Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Εξαιρετικά ποιοτικός με τη μπάλα στα πόδια του. Είναι ένας εξτρέμ που το έχει το γκολ. Και το πιο σημαντικό του πλεονέκτημα είναι πως έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει και με τα δύο του πόδια. Έχει πολύ καλό σουτ και γενικώς πολύ καλά τελειώματα στις φάσεις, κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς που είχε στο σουηδικό πρωτάθλημα.

Είναι ποδοσφαιριστής που κυρίως ξεκινάει τις προσπάθειές του από τα άκρα, αλλά με τη Χάμαρμπι έχει αγωνιστεί και ως ακραίος επιθετικός, αλλά και στον άξονα ως δεκάρι. Όταν παίζει στα άκρα, συνήθως έπαιζε στα αριστερά. Όμως, μπορεί με την ίδια ευκολία να παίξει και δεξιά. Έχει σημαντικό πλεονέκτημα, διότι εκτελεί και με τα δύο του πόδια.

Στη Σουηδία έχει εξαιρετικό όνομα. Όλοι λένε τα καλύτερα γι’ αυτόν. Και στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να έχει ανάλογα στατιστικά όπως και εδώ στο σουηδικό. Θεωρώ πως θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι πολύ καλός στο ανοιχτό γήπεδο. Όμως, θεωρώ πως και τις κλειστές άμυνες που θα βρει απέναντί του στην Ελλάδα, μπορεί να τις διασπάσει. Έχει την ποιότητα με τη μπάλα στα πόδια του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ