Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Η θέση της ΚΕΔ για το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού – «Γι’ αυτό δεν μέτρησε»

Η ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει για ποιους λόγους σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1).

Ελέγχοντας τη φάση με τη βοήθεια της τεχνολογίας που παρέχεται από τη Media Pro, διαπιστώθηκε ότι το κεφάλι και ο ώμος του Ελ Αραμπί βρίσκονται σε θέση οφσάιντ και, ως εκ τούτου, η απόφαση να μη μετρήσει το γκολ κρίνεται σωστή σύμφωνα με τους Κανόνες του Παιχνιδιού.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ δημοσιεύτηκε και φωτογραφικό στιγμιότυπο της φάσης του γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΠΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

“Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της Super League 1 μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακού, σημειώθηκε τέρμα το οποίο στη συνέχεια εξετάστηκε με το VAR.

Μετά τον έλεγχο από το VAR και χρησιμοποιώντας τη νέα τρισδιάστατη τεχνολογία (3D), χαράσσεται μια γραμμή η οποία χρησιμοποιεί ως σημείο αναφοράς τον βραχίονα του αμυντικού προς το επίπεδο του αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να καθοριστεί κατά πόσον ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που παρέχεται από τη Media Pro, διαπιστώσαμε ότι το κεφάλι και ο ώμος του επιθετικού βρίσκονται σε θέση οφσάιντ και, ως εκ τούτου, η απόφαση να ακυρωθεί το γκολ είναι σωστή σύμφωνα με τους Κανόνες του Παιχνιδιού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ