Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στο κομμωτήριο – Πώς οφείλει να έχει προετοιμαστεί ο πελάτης

Από αύριο μπαίνουμε σε μια νέα καθημερινότητα, με τη σταδιακή άρση των μέτρων, αφού πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες, ώστε να προφυλαχθούμε από τον κορονοϊό.

Ένα από τα θέματα που δυσκόλευσαν αρκετούς κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήταν το θέμα των μαλλιών, τόσο του κουρέματος όσο και τις περιποίησης, μιας και τα κομμωτήρια ήταν κλειστά.

Ωστόσο, από αύριο ανοίγουν ξανά και σύμφωνα με τους κομμωτές-ιδιοκτήτες κομμωτηρίων, σχεδόν όλοι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού.

Όμως, η επίσκεψη στο κομμωτήριο θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με όσα ξέραμε πριν.

Τι αλλάζει

Δεν επιτρέπονται αντικείμενα πάνω στους πάγκους εργασίας, ούτε το κινητό και μάλιστα κάποια κομμωτήρια έχουν μεριμνήσει για ειδικές τσάντες, ώστε να μπαίνουν μέσα τα αντικείμενα του πελάτη, τις οποίες θα έχει μπροστά του και στην συνέχεια θα πλένονται και θα απολυμαίνονται.

Δεν επιτρέπονται περιοδικά επειδή τα αγγίζουμε και τα ξεφυλλίζουμε.  

Η καρέκλα και ο πάγκος εργασίας θα απολυμαίνονται κάθε φορά που αλλάζει ο πελάτης.

Τα εργαλεία θα αποστειρώνονται μετά από κάθε εργασία.

Θα τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων, είναι πολύ σημαντικό να είναι συνεπείς όλοι στα ραντεβού τους, ενώ κρίνεται προτιμότερο να πηγαίνουν χωρίς συνοδούς, λόγω των ατόμων που επιτρέπονται σε συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα και θα υπάρξει πρόβλημα.

Όσον αφορά το πιστολάκι, για το οποίο έχει γίνει μεγάλη κουβέντα τις προηγούμενες ημέρες, επιτρέπεται η χρήση του, αλλά με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, ενώ τα κλιματιστικά θα είναι κλειστά.

Όσον αφορά τη ρεσεψιόν-ταμείο του κομμωτηρίου, έχουν τοποθετηθεί πλέξιγκλας και οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις όπως κάνουν στα σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ