Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπαίνει σε φάση κλινικών δοκιμών εμβόλιο στην Οξφόρδη- Πότε ξεκινάνε

Ευχάριστα νέα έρχονται από την προσπάθεια για την παρασκευή του εμβολίου που θα καταπολεμήσει τον κορονοϊό. Όπως έγινε γνωστό αυτή την Πέμπτη θα αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο ίδιος είπε ότι θέτει στη διάθεση της ερευνητικής ομάδας 20 εκατομμύρια λίρες για τη διεκπεραίωση της νέας φάσης παρασκευής του εμβολίου.

Η επικεφαλής των ερευνητών στην Οξφόρδη, καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ είχε δηλώσει προ ημερών ότι δουλειά πέντε ετών έχει γίνει εντός τεσσάρων ημερών, δηλώνοντας αισιόδοξη για το αποτέλεσμα παρά τις πολλές άγνωστες παραμέτρους.

Ο κ. Χάνκοκ ανακοίνωσε επίσης ότι θα διαθέσει 22,5 εκατομμύρια λίρες σε άλλη βρετανική ερευνητική ομάδα, στο Imperial College του Λονδίνου, που επίσης εργάζεται για την παρασκευή εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ