Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΚΟΥΤΑΚΟ:Η καθαρή κόκκινη στον Πασαλίδη και το χέρι στο πρώτο γκολ του Ατρόμητου…

Και στα Κυριακάτικα ματς της Super League 1 υπήρξαν φάσεις που συζητήθηκαν σχετικά με τη διαιτησία.

Στην Τρίπολη και στον αγώνα του Αστέρα με τον Ολυμπιακό όλα τα… φώτα έπεσαν στη φάση του μαρκαρίσματος του Πασαλίδη στον Γκιγιέρμε, που προκάλεσε τον τραυματισμό του παίκτη των ερυθρολεύκων.

Το μαρκάρισμα είναι δολοφονικό και η κόκκινη κάρτα είναι άνευ συζητήσεως. Ο διαιτητής Παπαπέτρου αρχικά έδειξε κίτρινη, αλλά μετά την παρέμβαση του VAR Μανούχου και αφού πήγε στο μόνιτορ πήρε την σωστή απόφαση και έστειλε πρόωρα στ’ αποδυτήρια τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα.

Στη Λάρισα και στο ματς ΑΕΛ-Ατρόμητος μια φάση που χωρά πολύ συζήτηση είναι αυτή του πρώτου γκολ του Ατρόμητου. Στο ξεκίνημά της όπως φαίνεται στο βίντεο υπάρχει χέρι του Βέλλιου. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος την είδε στο μόνιτορ και αποφάσισε να μετρήσει το γκολ. Και αυτό διότι κρίνει πως επειδή η μπάλα έχει πάει στο χέρι από το σώμα του παίκτη του Ατρόμητου έχουμε εξοστρακισμό. Πάντως, η τηλεοπτική εικόνα δείχνει τον Βέλλιο να κάνει κίνηση και να… μαζεύει την μπάλα και επομένως ότι υπάρχει παράβαση. Πρόκειται, πάντως, για φάση απ’ αυτές που μπαίνει στη μέση και η η υποκειμενική κρίση του διαιτητή. 

Επίσης με χρήση VAR δόθηκε και πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ σε χέρι του Βέλλιου μέσα στην περιοχή, που αρχικά δεν είχε καταλογιστεί.

Στο Βόλο υπήρξαν παράπονα του Πανιωνίου για τον διαιτητή Παπαδόπουλο. Ωστόσο στις κρίσιμες φάσεις φαίνεται πως ο διεθνής ρέφερι έχει αποφασίσει σωστά, είτε στη ροή του ματς, είτε μετά από χρήση VAR.

Σωστά καταλογίσθηκε το πέναλτι υπέρ του Βόλου αφού στο βίντεο, το οποίο είδε και ο διαιτητής, φαίνεται ότι ο Ευαγγέλου κλωτσά τον Μάντζη, έστω κι αν δεν έχει πρόθεση. Επίσης σωστά βλέπει ο ίδιος αμυντικός του Πανιωνίου τη δεύτερη κίτρινη, αφού ανατρέπει αντίπαλο σε υποσχόμενη επίθεση.

Τέλος, ο γκολκίπερ Μελίσσας ορθώς βλέπει την κίτρινη και όχι την κόκκινη κάρτα όταν ανατρέπει αντίπαλό του εκτός περιοχής. Και αυτό διότι η παράβαση είναι στη γραμμή του άουτ, πολύ πλάγια και υπάρχουν αμυντικοί του Βόλου στο τέρμα. Επομένως δεν υπάρχει προφανής ευκαιρία για την επίτευξη τέρματος.

Στο Αγρίνιο ο Τσαγκαράκης έκανε μια πολύ καλή διαιτησία. Μοναδικό… ψεγάδι μια λάθος υπόδειξη του βοηθού Δημητριάδη για οφσάιντ στον Άκπομ, που φεύγει εμφανώς καλυπτόμενος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ