Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι

Στην κορυφή της Super League επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν την ποιότητά τους και πήραν το ντέρμπι, την ώρα που η Ένωση πάλεψε αλλά πλήρωσε τα σοβαρά λάθη στην άμυνά της. Ο Σεμέδο στο 9’ πέτυχε ένα γκολ-δώρο από τους αμυντικούς των «κιτρινόμαυρων» και στο 77’ ο Καμαρά με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-0. Η ΑΕΚ είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί και βρίσκεται πλέον στο -8 από την κορυφή.

Με δεκάλεπτη καθυστέρηση λόγω καπνογόνων, αλλά και ωραίες εικόνες ξεκίνησε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ τίμησε την γνωστή φίλη της ΑΕΚ, Μυρτώ, καθώς και μία φίλη της ομάδας, την Τόνια, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ένωση είχε μπει με επιθετικούς προσανατολισμούς, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα. Στο 9’ οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα μέσα από την περιοχή και ο Σουντανί γύρισε παράλληλα, με τον Σεμέδο με προβολή να κάνει το 1-0.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου προσπάθησε να αντιδράσει και στο 21’ ο Σα έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Ολιβέιρα. Στο 26’ ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος των Βράνιες, Τσιντώτα, και ο Ελ Αραμπί σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά, για χέρι του Γκιγιέρμε στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Σόουζα είδε στο VAR την παράβαση και ακύρωσε το γκολ. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική, ενώ ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου πολιόρκησε τα καρέ της Ένωσης, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 49’, αλλά ο Τσιντώτας απόκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Ελαμπντελαουί. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αλλά χωρίς μεγάλες φάσεις, με την Ένωση να έχει την κατοχή και στο 62’ ο Σιμάο με σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Σα. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 66’ με ευκαιρία του Καμαρά, αλλά ο Τσιντώτας απόκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του. Ένα σουτ του Βέρντε πέρασε άουτ στο 67’, ενώ ο Τσιντώντας νίκησε και πάλι τον Καμαρά στο επόμενο λεπτό.

Στην φλύαρη κατοχή της ΑΕΚ, απάντησε ο Ολυμπιακός με ένα πολύ όμορφο γκολ του Καμαρά, ο οποίος στο 77’ με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0. Στα τελευταία λεπτά, η Ένωση δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν μπορούσε να κάνει σωστές επιθετικές ενέργειες, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίζονταν σωστά το προβάδισμά τους. Ένα ψαλιδάκι του Ολιβέιρα στο 93’ δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι στο Φάληρο ολοκληρώθηκε με νίκη του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (89’ Λοβέρα), Καμαρά, Σουντανί (60’ Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (72’ Γκερέρο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (58’ Σιμάο), Ντέλετιτς (66’ Βέρντε), Αλμπάνης (72’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ