Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαντσίνι: “Ήμασταν συγκεντρωμένοι και πετύχαμε το στόχο μας”

Μετά τη νίκη της επί της Ελλάδας,, η Ιταλία εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του του EURO κ;ι ο προπονητής της Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από τους παίκτες του. 

“Τα παιδιά τα πήγαν πραγματικά καλά. Πρώτα απ’όλα θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που ήρθαν και μας υποστήριξαν στο Ολίμπικο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νευρικοί, ίσως επειδή επιστρέψαμε στην Ρώμη μετά από καιρό, είπε μετά το τέλος του αγώνα και πρόσθεσε: “Θα συναντήσουμε και στο μέλλον ομάδες που θα κάθονται πίσω και θα αμύνονται. Δεν είχαμε κοντρόλ στο παιχνίδι μας στο πρώτο 45λεπτο, δεν είχαμε υπομονή για να κυκλοφορούμε καλά τη μπάλα και να βρίσκουμε ελεύθερους χώρους.

Αρχίσαμε να παίζουμε με μακρινές μπαλιές και αυτό δεν ήταν σωστό. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο χαλαρό, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πετύχαμε το στόχο μας”.

Όσον αφορά στο γεγονός πως ο Μαντσίνι μετράει οκτώ διαδοχικές νίκες στον πάγκο της Ιταλίας και έχει την ευκαιρία με επιτυχία κόντρα στο Λίχτενσταϊν να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του Βιτόριο Πότσο με 9 σερί νίκες από το 1938-39, είπε:

“Ο Πότσο είναι ένας θρύλος επειδή κατέκτησε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και όχι επειδή έκανε εννέα σερί νίκες. Ήταν πολύ όμορφο που είδα το Ολίμπικο με τόσο κόσμο και εύχομαι να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα τον ερχόμενο Ιούνιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ