Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έστεψε πρωταθλήτρια την Παρί Σεν Ζερμέν η Λιλ

 Ψυχή και σώμα στο ματς της περασμένης εβδομάδας απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, φαίνεται πως άφησε η Λιλ, που έμεινε στο 0-0 με την Τουλούζ εκτός έδρας. 

Όμως οι παίκτες της μπορεί να την διέλυσαν πριν μια βδομάδα, αλλά σήμερα της χάρισαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αφού η διαφορά της βαθμολογίας δεν μπορεί να καλυφθεί ως το φινάλε. Έτσι, η ομάδα του Παρισιού έφτασε στο όγδοο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ξεπερνώντας τη Λιόν. 

Οι «Λιλουά» που έρχονταν από την “πεντάρα” απέναντι στους πρωταθλητές Γαλλίας, ζορίστηκαν απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της κι έτσι θα πρέπει να ψάξουν τουλάχιστον ακόμα ένα «τρίποντο» ώστε να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λιλ σε μια από τις καλές στιγμές της στο 59’ βρήκε δίχτυα με τον Λεάο, αλλά με τη χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο παίκτης είχε χρησιμοποιήσει αντικανονικά το χέρι του στην προσπάθεια του. 

Σε άλλο ματς που διεξήχθη την ίδια ώρα η Ναντ επικράτησε με 3-2 της Αμιάν και της έβαλε δύσκολα, όσον αφορά τη μάχη της παραμονής. 

Μέσα σε ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, η Ναντ πέτυχε τρία γκολ, δύο με τον Κουλιμπαλί (49΄, 56΄) και ένα με τον Ρόνγκιερ (59΄) και «καθάρισε» επί της ουσίας το ματς. Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να μπουν στο ματς με γκολ του Οτερό στο 63΄ που μείωσε σε 3-1 και του Τιμιτέ που στο 77΄ έκανε το 3-2 αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τη νίκη . 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ