Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα των πυρκαγιών – Επίσημα 79 οι νεκροί…

Σε παραθάλασσιο τάφο για δεκάδες ανθρώπους μετατράπηκε το Μάτι Αττικής.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η λίστα με τα θύματα αυξήθηκε και πλέον οι νεκροί της ανείπωτης τραγωδίας ανέρχονται στους 79.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερο, καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από τη στιγμή που η πύρινη λαίλαπα «εξαφάνισε» το Μάτι.

Την ίδια ώρα δεκάδες τραυματίες δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Σύμφωνα με τους Πυροσβέστες, 164 ενήλικες και 23 παιδιά νοσηλεύθηκαν με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς, ο οποίος έχει προβλέψει ότι δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 100, ανέφερε ότι οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες. Εξέφρασε μάλιστα  τους φόβους του ότι στα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς μπορεί να υπάρχουν θύματα.

Μετά και την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Σε αυτή τη φάση, οι πυροσβέστες ερευνούν τα καμένα σπίτια πόρτα – πόρτα, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα θα εντοπίσουν και άλλους σορούς. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι υπάρχουν κλήσεις στην Πυροσβεστική για αγνοούμενους, που οι δικοί τους άνθρωποι αναζητούν αγωνιωδώς.

Ο φόβος για περισσότερα θύματα είναι υπαρκτός, καθώς υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη. Από τα περίπου 1.500 με 2.000, δεν είχαν ερευνηθεί περισσότερα από 500.

Οσοι ενδιαφέρονται να ψάξουν για τους δικούς τους ανθρώπους, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική ή με το ΕΚΑΒ, που έχουν τις τελικές λίστες με τους τραυματισμένους που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία. Οι λίστες αναφέρουν πού νοσηλεύεται κάθε τραυματίας, ενώ η επιλογή του νοσοκομείου που νοσηλεύονται γίνεται ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Όσοι αναζητούν τους δικούς φίλους και συγγενείς των οποίων έχασαν τα ίχνη μετά την τραγική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας  έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν τα στοιχεία τους και τις φωτογραφίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://missingpeople.audax.gr/ που τέθηκε σε ισχύ το μεσημέρι της Τρίτης (24/7). Σημειώνεται ότι πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ