Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χείμαρρος ο ΠΑΣ έπνιξε τον τραγικό Ολυμπιακό

Ένας  σαρωτικός στο δεύτερο ημίχρονο ΠΑΣ Γιάννινα “έπνιξε”  με 3-0 τον Ολυμπιακό και έκλεισε με ιδανικό τρόπο τη σεζόν.

Δράμα στην επανάληψη οι Πειραιώτες που ολοκλήρωσαν άσχημα μία απογοητευτική σεζόν.

Ο Κόντης παρέταξε μια διάταξη όπου είχε για πρώτη φορά βασικό φέτος στο πρωτάθλημα τον Ιγκόρ και βασικό και τον Τζούρτζεβιτς:

Χουτεσιώτης γκολκίπερ, Ιγκόρ δεξί μπακ, Ένγκελς και Σισέ στο κέντρο της άμυνας και Χατζισαφί αριστερά ήτα στην άμυνα.

Οι Ανδρούτσος και Ταχτσίδης στα χαφ και τριάδα με Τζούρτζεβιτς, Φορτούνη και Βρουσάι πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Ο γηπεδούχος ΠΑΣ είχε τον εξής σχηματισμό: ο Βελλίδης τερματοφύλακας, Αποστολόπουλος στο δεξί άκρο της άμυνας, Τσικάρκσι στο αριστερό και ανάμεσά τους οι Σκόνδρας και Μιχαήλ. Τζημόπουλος και Γαρουφαλιάς στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Χαλκιαδάκη μπροστά τους. Ντόλοβατς και Νικολιάς στα άκρα με τον Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.

Στο α’ μέρος ο αγωνιστικός χώρος λόγω της συνεχούς και δυνατής βροχόπτωσης δυσκόλεψε και τις 2 ομάδες.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλό ξεκίνημα και με την τριάδα Φορτούνη – Ανδρούτσου – Ανσαριφάρντ, προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ. Ο Ολυμπιακός μάλιστα είχε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ιρανό στράικερ στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Βελλίδης είπε «όχι» στον επιθετικό του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη πλευρά προσπάθησε να περιορίσει την επιθετική δράση των ερυθρόλευκων, δίνοντας έμφαση στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είχαν πάντως και αυτοί μια πολύ καλή στιγμή στο 38’, όταν ο Νικολιάς έκανε σέντρα σουτ που βρήκε το δοκάρι του Χουτεσιώτη και στη συνέχεια της φάσης ο Κόντε έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι στο 2ο μέρος κατάφεραν να βρουνι τα τρωτά αμυντικά σημεία του Ολυμπιακό και να… χτυπήσουν 2 φορές.

Την μία από κόρνερ του Αποστολόπουλου με τον Ένγκελς να χάνει τον σκόρερ Τζημόπουλο που έκανε το 1-0 με κεφαλιά στο 54′.

Το 2-0 ήρθε στο 61′ με πανέμορφο γκολ του Κόντε. Προηγήθηκε σέντρα του Νικολιά με τον Ισπανό άσο του ΠΑΣ να κάνει τρομερό τελείωμα.

Στην συνέχεια ο ΠΑΣ απείλησε πάλι με τον Κόντε στο 84, που είδε το σουτ του να φεύγει μόλις άουτ.’

Στο 86′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι μετά από κεφαλιά του Μιχαήλ και προσπάθεια του Σισέ να διώξει. Μάλιστα, η μπάλα αναπήδησε δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου σε μία φάση όπου ο Χατζισαφί ζήτησε επιθετικό φάουλ ο Μπουκουβάλας έσπασε την μπάλα στον Βιντάλ που από κοντά έκανε το 3-0. Από τον Ολυμπιακό στην φάση αυτή φώναξαν και για οφσάιντ.

Συμνπερασματικά Ένας τραγικός Ολυμπιακός από το 40′ και μετά δικαίως έχασε από τον ΠΑΣ που ήταν πιο ουσιαστικός και καλά στημένος.

Από την στιγμή που οι Πειραιώτες δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που είχαν μετά πλήρωσαν ξανά τα αμυντικά τους λάθη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (83′ Μπέριος), Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Ντόλοβατς, Νικολιάς (89′ Μπουκουβάλας), Χαλκιαδάκης (83′ Βιντάλ), Κόντε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ιγκόρ, Ένγκελς, Σισέ, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Βρουσάι (88′ Κωστανάσιος), Τζούρτζεβιτς (67′ Βέργος), Ανσαριφάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ