Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Με πέναλτι στις καθυστερήσεις η Μπριζ στο +9

Η Μπριζ βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του βελγικού πρωταθλήματος, καθώς νίκησε 1-0 την Γκενκ και ξέφυγε με 9 βαθμούς διαφορά στην κορυφή, έπειτα από την πρεμιέρα των play-offs τίτλου.

Εκμεταλλεύτηκε την εντός έδρας ήττα της Άντερλεχτ απ’ τη Γάνδη, με τις δυο τους πλέον να βρίσκονται μαζί στην δεύτερη θέση.

Δεν ήταν καθόλου εύκολη η επικράτηση για την Μπριζ στο “Jan Breydelstadion”, καθώς λυτρώθηκε στο 90’+3 με εκτέλεση πέναλτι του Λίορ Ρεφαέλοβ, ενώ ο Νίκος Καρέλης έμεινε στον πάγκο για την Γκενκ. 

ΜΠΡΙΖ: Φερμίρ, Κουλς, Μίτροβιτς, Μέχελε, Ντένσβιλ, Λιμπόμπ, Νακάμπα, Φόρμερ, Βανάκεν, Αμπντουλάιγ Ντιαμπί (64′ Ρεφαέλοβ), Ουέσλεϊ (64′ Ντένις).

ΓΚΕΝΚ: Βούκοβιτς, Κλίντον Μάτα, Έιντου, Κόλεϊ, Ούρονεν, Βόουτερς, Ποθουέλο (81′ Μπούφελ), Σεχ, Μαλινόβσκι, Τροσάρ (77′ Εντονγκαλά), Σαμάτα.

Τα αποτελέσματα 1ης αγωνιστικής των play-offs τίτλου:

Παρασκευή

Σταντάρ Λιέγης – Σαρλερουά 1-0 (85′ Εντμίλσον)

Κυριακή

Άντερλεχτ – Γάνδη 0-2 (47′ Ντεγιάχερε, 86′ Κούμπο)

Δευτέρα

Μπριζ – Γκενκ 1-0 (90’+3 πέν. Ρεφαέλοβ)

Η βαθμολογία των play-offs τίτλου

1. Μπριζ 37

2. Γάνδη 28

3. Άντερλεχτ 28

4. Σαρλερουά 26

5. Σταντάρ Λιέγης 25

6. Γκενκ 22

*στα play-offs τίτλου: οι 2 πρώτοι πάνε Champions League (ο 2ος προκριματικά), ο 3ος πάει Europa League και ο 4ος θα παίξει “τελικό” για μία θέση στο Europa League με τον νικητή των play-offs των θέσεων 7-15

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ