Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΟΛΕΪ: Νέα νίκη για τον Παναθηναϊκό που… αντεπιτίθεται! – Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Μετά την πρόκριση στο Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός πήρε δεύτερη σερί νίκη, υπερπολύτιμη στη μάχη της παραμονής απέναντι στην Παναχαϊκή με 3-0. Άλλο πρόσωπο οι πράσινοι μετά τις αλλαγές τριών ξένων.

Οι «πράσινοι» με τη νίκη αυτή έδωσαν τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, μείωσε την απόσταση από τον 10ο Εθνικό Αλεξανδρούπολης (17β.) στους τέσσερις βαθμούς, όμως η εικόνα της είναι αυτά που γεμίζει αισιοδοξία για καλύτερες μέρες.

Το «τριφύλλι» με τις προσθήκες Ζονάτας, Μπατατζίμ και Τζόνσον δείχνει άλλη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Παναχαϊκή, που δεν έχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα έδειξαν εξαιρετική εικόνα σε σερβίς και μπλοκ και πήραν μια σχετικά άνετη νίκη. 

Οι «πράσινοι» σημείωσαν 8 άσους και 11 μπλοκ (5 ο αρχηγός Σωτήρης Πανταλέων) και είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο ακραίο Ζονάτας.

Ο παίκτης που αποτέλεσε «δώρο» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ομάδα βόλεϊ σημείωσε 14 πόντους με 3 άσους, ωστόσο ξεκόλλησε την ομάδα σε καίρια σημεία. Από την άλλη η Παναχαϊκή είχε μόλις δύο άσους και πέντε μπλοκ ενώ 12 πόντους σημείωσε ο Νίκος Ρουμελιώτης.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα. Οι φιλοξενούμενοι με τα καλά σερβίς του Μπατατζίμ κατάφεραν να κάνουν σερί 4-0 ενώ έφτασαν στο 7-1 μετά από ωραίο πέρασμα του Ζονάτας. Με τον Κωστόπουλο στην γραμμή οι Πατρινοί μάζεψαν τη διαφορά για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με double score (8-4).

Μετά την αναγκαστική διακοπή η Παναχαϊκή βρήκε τις λύσεις με τον Ρουμελιώτη μείωσε προσωρινά σε 10-7 μετά από χαμένη επίθεση του Τζόνσον. Σε εκείνο το σημείο ο Ζονάτας έδωσε τα καλά χτυπήματα στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που έφτασε στο +7 (16-9) για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Με διαδοχικές καλές επιθέσεις του Ρουμελιώτη η Παναχαϊκή κατάφερε να μειώσει την απόσταση στους τέσσερις πόντους (23-19) αλλά οι «πράσινοι» ήταν ψύχραιμοι στο τέλος και πήραν το πρώτο σετ με 25-20 μετά από λάθος του Ρουμελιώτη.

Καλύτερα μπήκε η Παναχαϊκή στο δεύτερο σετ. Οι Πατρινοί δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να πάρει διαφορά με τον Ζονάτας να κάνει τη διαφορά για το τριφύλλι. Ο Βραζιλιάνος ακραίος με δύο διαδοχικούς άσους έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα 4 πόντων (8-4) για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Με τα μπλοκ του Κωστόπουλου και τις επιθέσεις του Ρουμελιώτη η Παναχαϊκή κατάφερε να μειώσει σε 9-7 αλλά τα διαδοχικά λάθη των Πατρινών σε συνδυασμό με τα καλά σερβίς των φιλοξενούμενων, έδωσαν στον Παναθηναϊκό «αέρα» επτά πόντων (16-9) για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι με τον Ζονάτας στην γραμμή του σερβίς διέλυσαν την αντίπαλη υποδοχή και έφτασαν με τεράστια άνεση (25-14) στην κατάκτηση του δεύτερου σετ μετά από μπλοκ του Μπατατζίμ.

Καλύτερο ξεκίνημα για την Παναχαϊκή στο τρίτο σετ. Οι Πατρινοί με άσο του Ρουμελιώτη προηγήθηκαν για πρώτη φορά με δύο πόντους (5-3) και με τρεις (8-5) μετά από λάθος του Ζονάτας για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. 

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να βάζουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό και οδήγησαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14) το τρίτο σετ με τη διαφορά στους δύο πόντους. Ένας άσος του Δρογκάρη έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό όχι μόνο να προσπεράσει με 18-17 αλλά και να πάρει άκοπα ακόμη έναν πόντο αφού ο Μένιος Ρουμελιώτης δέχτηκε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους τέσσερις πόντους για τον Παναθηναϊκό που πήρε το σετ και τον αγώνα (25-23) μετά από άσο του Ρουσόπουλου.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1
Παμβοχαϊκός – Φοίνικας Σύρου 3-2
Εθνικός Πειραιά – Ηρακλής Χαλκίδας 3-2
Κηφισιά – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-1
Ηρακλής Πετοσφαίριση – Νίκη Αιγινίου 3-2
Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 0-3

Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 48
2. ΠΑΟΚ 38
3. Φοίνικας Σύρου 32
4. Ηρακλής Πετοσφαίριση 27
5. Ηρακλής Χαλκίδας 26
6. Κηφισιά 24
7. Νίκη Αιγινίου 21
8. Εθνικός Πειραιά 21
9. Παμβοχαϊκός 19
10. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 17
11. Παναθηναϊκός 13
12. Παναχαϊκή 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ