Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα Υόρκη: Με… οδηγίες από το ίντερνετ έφτιαξε την βόμβα ο 27χρονος που ήθελε να ανατινάξει σταθμό λεωφορείων

Επηρεασμένος από από το Ισλαμικό Κράτος και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις ήταν ο 27χρονος που το πρωί θέλησε να σκοτώσει κόσμο με αυτοσχέδια βόμβα στην Νέα Υόρκη.

Αυτό δήλωσε στο CNN ο κυβερνήτης πολιτείας Άντριου Κουόμο, που διευκρίνισε ωστόσο πως απ’ ό,τι φαίνεται έδρασε μόνος του.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα τονίσω ότι (ο ύποπτος) είχε επηρεαστεί από αυτές τις οργανώσεις», τόνισε ο Κουόμο, έπειτα από ερώτηση αν ο δράστης είχε εμπνευστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Ισλαμικό Κράτος.

Βόμβα με… οδηγίες από το ίντερνετ

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο 27χρονος Μπαγκλαντεσιανός Ακάγεντ Ούλαχ Ούλαχ βρήκε πληροφορίες στο διαδίκτυο για να κατασκευάσει την βόμβα. Ο Κούομο δήλωσε ότι η εκρηκτική ύλη εντός του σωλήνα πυροδοτήθηκε, αλλά ο σωλήνας δεν εξεράγη. «Οπότε κατέληξε να τραυματιστεί ο ίδιος και λίγοι ακόμη που βρίσκονταν κοντά του».

Ο Ούλαχ διέθετε από το 2012 έως το 2015 άδεια οδήγησης λιμουζίνας, η οποία είχε λήξει, τόνισαν αρμόδιες αρχές..

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε για λόγο για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ