Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπουδαία μεταγραφή ο Πανιώνιος, πήρε Αλίχοντζιτς

Ακόμα ένα σπουδαίο μεταγραφικό χτύπημα από τον Πανιώνιο, ο οποίος ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Φάχρο Αλίχοντζιτς.

Στην ενίσχυση της ρακέτας τους προχώρησαν οι Νεοσμυρνιώτες, που ενέταξαν στο ρόστερ τους εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που θα τους βρει στην Α2 τον 27χρονο σέντερ. Ο Φάχρο Αλίχοντζιτς αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή τους, Νίκου Οικονόμου, και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους «κυανέρυθρους» στην επίτευξη των στόχων τους την καινούρια σεζόν.

Η ανακοίνωση: «Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Φάχρο Αλίχοντζιτς. Ο 27χρονος Βόσνιος αποτελεί τη βασική επιλογή του Νίκου Οικονόμου για την ενίσχυση της ρακέτας του «Ιστορικού». Ο δυναμικός σέντερ θα αποτελέσει το «φόβητρο» της ομάδας μας μέσα στο καλάθι για κάθε αντίπαλο. Η παρουσία του ισχυροποιεί τη «φροντ λάιν» των «κυανέρυθρων» για την οποία η διοίκηση του Ίωνα Βαρουξάκη έκανε ό,τι ήταν δυνατό υλοποιώντας κάθε επιθυμία της τεχνικής ηγεσίας, προκειμένου να φτιαχτεί ένα ρόστερ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν τη νέα χρονιά.

Who is who: Ο Φάχρο Αλίχοντζιτς γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1989 στη Βοσνία και είναι κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου. Έχει ύψος 2,09μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Το 2007 αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 και στη συνέχεια έγινε μέλος και της U20 με την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Τη διετία 2009-11 ήταν μέλος του κολεγίου Φόρντχαμ και στη συνέχεια (2013-14) μεταπήδησε στο UAB (Τhe University of Alabama at Birmingham), όπου είχε 8.7 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 24,7 λεπτά κατά μέσο όρο στο NCAA.

Ο «Φοζ», όπως είναι το παρατσούκλι του, έγινε μέλος της Μπιλμπάο, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ισπανική ομάδα τον οδήγησαν στην έξοδο. Στη συνέχεια βρήκε «στέγη» για ένα μήνα στην ισπανική Μανρέσα. Η ουγγρική Καποσβάρι ήταν ο επόμενος του σταθμός, με την οποία σε τρία ματς είχε 6 πόντους, 5.6 ριμπάουντ, 2.3 κλεψίματα, 1.3 τάπες και 1 ασίστ σε 26 λεπτά ανά αγώνα. Ο Αλίχοντζιτς έχει παίξει ακόμα σε Ρέθυμνο και Προμηθέα Πατρών. Πέρυσι μάλιστα, με τους Πατρινούς, «μέτρησε» 10.6 πόντους και 6.2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι στην Α2».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ