Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεμούδιασε και έβαλε δεκατέσσερα!

Ήταν από τα παιχνίδια της προετοιμασίας που γίνονται για δύο λόγους. Από τη μία για να ελέγξει ο προπονητής αν αυτά που δουλεύει στις προπονήσεις γίνονται κατανοητά και από την άλλη για να… ανέβει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. 

Αυτά ακριβώς ήθελε να… πετύχει ο Βλάνταν Ίβιτς στο φιλικό παιχνίδι με την Σιλβόντε, ομάδα τέταρτης κατηγορίας της Ολλανδίας.

Η διαφορά δυναμικότητας χαώδης, με τον Δικέφαλο να επικρατεί με 14-0 σ’ ένα ματς που δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, παρά μόνο να σταθούμε στην παρουσία των… νέων και των… παλιών νέων, όπως ο Φακούντο Περέιρα, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ και Κουλούρης, που σημείωσε ακόμη δύο!

Στο πρώτο 45λεπτο, ο Ίβιτς παρέταξε τον Δικέφαλο με σύστημα 4-2-3-1 και τους εξής: Μελισσά κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου δεξί μπακ, Λέοβατς αριστερό και τους Κρέσπο, Πούγγουρα στα στόπερ. Στον άξονα ήταν οι Σάκχοφ και Χαρίσης, στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης και τριάδα από πίσω του, οι Ροντρίγκες και Κοροβέσης, εναλλάξ στα δύο άκρα και ο Περέιρα πίσω από το νεαρό φορ του ΠΑΟΚ.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2’ όταν από σέντρα του λέοβατς,ο Κουλούρης στη μικρή περιοχή, με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Περέιρα να… ανοίξει λογαριασμό, ενώ στο 12’, από σέντρα και πάλι του Λέοβατς,ο Κοροβέσης με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Στο 26’ από κόρνερ του Περέιρα, ο Σάκχοφ με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον Αργεντινό στο 31’ και στο 33’ να σκοράρει ακόμη δύο φορές και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 6-0. Στο 42’ ο Κουλούρης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έκανε το 7-0.

Στο πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ είχε και δύο δοκάρια με τους Ροντρίγκες και Κοροβέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βλάνταν Ίβιτς διατήρησε το ίδιο σύστημα, αλλά έβαλε μία τελείως διαφορετική ενδεκάδα. Έτσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σιαμπάνης, Λέο Μάτος και Γιαννούλης, δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα και δίδυμο στα στόπερ οι Μαλεζάς και Χατζηϊσαΐας. Τσίμιροτ και Δημητριάδης στα χαφ, Ζάιρο και Μυστακίδης στα άκρα της επίθεσης και ο Πέλκας ως δεκάρι πίσω από τον Αθανασιάδη.

Ο… χορός των γκολ άρχισε στο 56’ με τον Πέλκα να κάνει το 8-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Αθανασιάδης και στο 63’ και πάλι ο Πέλκας έφεραν τον ΠΑΟΚ σε διψήφιο αριθμό γκολ. Ο Αθανασιάδης στο 66’ σημείωσε το 11-0 και στο 74’ και στο 88’ ήταν η σειρά του νεαρού Δημητριάδη να χριστεί σκόρερ, διαμορφώνοντας το 13-0. Το τελικό 14-0 ήρθε στο 89’ από τον Αθανασιάδη.

ΠΑΟΚ (α΄ημίχρονο): Μελίσσας, Κίτσιου, Λέοβατς, Κρέσπο, Πούγγουρας, Σάκχοφ, Χαρίσης, Ροντρίγκες, Κοροβέσης, Περέιρα, Κουλούρης.

ΠΑΟΚ (β΄ημίχρονο): Σιαμπάνης, Λέο Μάτος, Γιαννούλης, Μαλεζάς, Χατζηϊσαΐας, Τσίμιροτ, Δημητριάδης, Ζάιρο, Μυστακίδης, Πέλκας, Αθανασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ