Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διπλό… τριάδας για τον Άρη στην Πάτρα

Ο Άρης απέφυγε την… παγίδα της Πάτρας και επικράτησε του Απόλλωνα με 73-65 και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο, θέλει μία νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 3η θέση στην κανονική περίοδο.

Ο Απόλλων κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-12, απέναντι σε έναν Άρη που έδειξε να έχει προβλήματα στην άμυνα. Κάπου εκεί όμως οι “κίτρινοι” άλλαξαν το αγωνιστικό τους πρόσωπο, επέστρεψαν στα γνωστά επίπεδα αμυντικής λειτουργίας και με ένα σερί 11-0 κατάφεραν να κλείσουν μπροστά την πρώτη περίοδο με 16-23. 

Οι Πατρινοί κατάφεραν με την έναρξη της δεύτερης περιόδου να κάνουν ένα σερί 7-0 και να ισοφαρίσουν σε 23-23. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα στην επίθεση, μένοντας άποντοι για τα πρώτα τέσσερα λεπτά αλλά κατάφεραν στα τελευταία 60 δευτερόλεπτα να αλλάξουν την ροή του αγώνα και να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Με ένα σερί 6-0 στο τελευταίο λεπτό, έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +7 (28-35). 

Ο Απόλλων και πάλι αντέδρασε στο ξεκίνημα του τρίτο δεκαλέπτου μειώνοντας σε 36-39 στο 23ο λεπτό, αλλά ο ΜακΝίλ ανέλαβε δράση και με συνεχόμενους πόντους οδήγησε τον Άρη στο +11 (40-51) στο 29ο λεπτό, πριν το 44-51 του 30ου λεπτού. Οι Πατρινοί προσπάθησαν να επαναλάβουν το ξεκίνημα των τριών προηγούμενων δεκαλέπτων και στην τέταρτη περίοδο, μείωσαν σε 48-53 αλλά ο Άρης δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει ελπίδες. Έτσι οι “κίτρινοι” προηγήθηκαν με 53-64 στο 36ο λεπτό. Ο Βεργίνης προσπάθησε να… γυρίσει το παιχνίδι μόνος του με συνεχόμενους πόντους, μειώνοντας στους τέσσερις 63-67, αλλά οι “κίτρινοι” κράτησαν την ψυχραιμία τους και επικράτησαν με 65-73. 

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 28-35, 44-51, 65-73. 

Απόλλων Π. (Μέξας): Βεργίνης 11 (2), Πάλμπλάντ, Μέιγερ 11 (1), Σάντλερ 14 (1), Γουντς 13, Αργυρόπουλος 5 (1), Μαστρογιαννόπουλος, Τζιαβαρά, Κουζέλογλου, Λαμπρόπουλος 11, Μπαζίνας. 

Άρης (Πρίφτης): Ουάιτ 3, Ουότερς 12 (1), Χάγκινς 14, Μούρτος 7 (1), ΜακΝιλ 17 (1), Ξανθόπουλος 6, Πελεκάνος 4 (1), Ζάρας 2, Κοέν 8 (1), Σίμτσακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ